Παναγιώτης Ήφαιστος

Καθηγητής, Διεθνείς Σχέσεις-Στρατηγικές Σπουδές

Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

www.ifestos.edu.gr  -- www.ifestosedu.gr  --  info@ifestosedu.gr  -- info@ifestos.edu.gr

 

 

 

 

 

 

 

Για μετάβαση στην κεντρική σελίδα, άνοιγμα σε άλλο παράθυρο, κλικ εδώ www.ifestos.edu.gr  ή www.ifestosedu.gr

 

 

Παραθέτω πιο κάτω την ανακοίνωση των Εκδόσεων Ποιότητα για την νέα τους κυκλοφορία. Ο Βarker, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους αναλυτές της κλασικής εποχής, έγκυρος, αξιόπιστος και πηγή πολλών άλλων κειμένων (μεταξύ των οποίων και των δικών μου όταν θίγουν ζητήματα που αφορούν το πνευματικό περιεχόμενο του σύγχρονου έθνους-κράτους, αντικρούει πλήρως την ημέτερη μπασταρδολογική παραφιλολογία για την σχέση της κλασικής σκέψης με το σύγχρονο πολιτικό σύστημα και την σύγχρονη Πολιτεία. Βιβλιοκριτική και εκτενή σχόλια θα ακολουθήσουν αφού ολοκληρώσω την ελληνική έκδοση του μοναδικού αυτού έργου.

Π.Ήφ.

 

Quote

Το καλό βιβλίο είναι πολιτισμός …

 

Εκδόσεις Ποιότητα

Ζαν Μωρεάς 4, Αθήνα 11741. Tηλ.: 210.92.15.842, φαξ: 210.92.14.693

Web Site: www.piotita.gr    e-mail: info@piotita.gr

 

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Ernest Barker, Ο Πολιτικός Στοχασμός στην Αρχαία Ελλάδα. Ο Πλάτων και οι καταβολές του (κλικ εδώ για μετάβαση στο διαδίκτυο).

Μετάφραση: Κ. Κολιόπουλος, Επιμέλεια μετάφρασης: Ζωή Κωτούλα – Ηλίας Παπαγιαννόπουλος. Επιστημονική Επιμέλεια: Ηλίας Παπαγιαννόπουλος

 

Σχήμα: 14x21. Βιβλιοδεσία: Σκληρό εξώφυλλο    

Λιανική Τιμή: € 38,00. Σελίδες: 856.

ISBN: 978-960-7803-36-8

 

κλικ για μετάβαση στο διαδίκτυο: Ταυτότητα-Τιμή,  Περιεχόμενα,  Κριτικές.

 

Ο συγγραφέας δεν αντιμετωπίζει τη μελέτη της φιλοσοφίας της πόλης-κράτους ως ένα ζήτημα ιστορικού ενδιαφέροντος. Tην αντιμετωπίζει ως τη μελέτη κάποιου πράγματος μέσα στο οποίο εξακολουθούμε να κινούμαστε και να ζούμε. Όπως γράφει ο ίδιος, «η πόλη-κράτος ήταν διαφορετική από το σημερινό έθνος-κράτος, αλλά  μόνο υπό την έννοια ότι ήταν μια περισσότερο ζωτική και έντονη μορφή του ίδιου πράγματος. Σ’ αυτήν το άτομο μπορούσε να συνειδητοποιήσει ευκολότερα και πιο ξεκάθαρα τον εαυτό του ως τμήμα του κράτους, επειδή το μέγεθός  της επέτρεπε μία τέτοια συνειδητοποίηση και το σύστημα της άμεσης διακυβέρνησης την ενθάρρυνε. Μελετώντας την, μελετούμε το ιδεώδες των σύγχρονων κρατών μας. Mελετούμε ένα πράγμα που ανήκει στο σήμερα εξίσου με το χθες, καθώς στα θεμελιώδη του στοιχεία είναι παντοτινό. Έχει ειπωθεί ότι όλη η ιστορία είναι σύγχρονη ιστορία. Όταν μελετούμε ιστορία, προσπαθούμε να καταλάβουμε τους εαυτούς μας και, προκειμένου να επιτύχουμε αυτό τον σκοπό, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τις απαρχές μας. Καμία ιστορία δεν είναι στην πραγματικότητα πιο σύγχρονη από αυτήν των αρχαίων Ελλήνων. Σε ένα μεγάλο βαθμό είμαστε αυτοί που είμαστε, επειδή εκείνοι ήταν αυτοί που ήταν».

                                                                                                                                       

 

Τα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας. Τα περιεχόμενα του νέου τίτλου μας και για πληροφορίες για όλους τους τίτλους μπορείτε να ανατρέξετε στον δικτυακό μας τόπο: www.piotita.gr

Unquote