Παναγιώτης Ήφαιστος

Καθηγητής, Διεθνείς Σχέσεις-Στρατηγικές Σπουδές

Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

www.ifestos.edu.gr  -- www.ifestosedu.gr  --  info@ifestosedu.gr  -- info@ifestos.edu.gr

 

Βαρβαρότητες του Δεκεμβρίου 2008 και το νεοελληνικό κράτος

και "η εξέγερση των παραχαϊδεμένων παιδιών ενάντια στους ευνουχισμένους γονείς" (Κονδύλης)

 

Τον Δεκέμβριο 2008 ο φόνος 15χρονου μαθητή από αστυνομικό στην Αθήνα έγινε αφορμή για άνευ προηγουμένου βιαιότητες. bushplansΟι συμπεριφορές των δημόσιων φορέων, του νεοελληνικού κράτους, των μέσων ενημέρωσης και του λεγόμενου πνευματικού κόσμου αποτελεί σημαντική μαρτυρία για ένα πολιτικό επιστήμονα και πολύτιμο υλικό ανάλυσης του νεοελληνικού φαινομένου. Στην σελίδα αυτή θα καταγράφω γεγονότα και θα παραθέσω δικά μου και άλλα σχόλια. Το υλικό αυτό θα αποτελέσει αφορμή για μια πιο συστηματική μελέτη. Ήδη, δύο υπό δημοσίευση βιβλία μου που γράφω εδώ και χρόνια και που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης θα είναι συναφή με το γενικότερο πνευματικό κλίμα που τα γεννά τέτοια φαινόμενα. Οι δύο φωτογραφίες δεν χρειάζονται πολλά σχόλια: Στην μια η μαθητιώσα νεολαία (είναι σαφές ότι πρόκειται για μικρά παιδιά) καίνε το σύμβολο ενός κράτους. Τα παιδία δεν παίζουν, μιμούνται τους μεγάλους. Όπως έγραψε ο Κονδύλης για τους "επαναστάτες" της πολιτισμικής επανάστασης του 1968 και τον σημερινό χαρούμενο ηδονισμό τους, οι (δήθεν) επαναστάτες κατέληξαν να αναγνωρίζονται μέσα σε ένα μεταμοντέρνο δοχείο που περιέχει όλα τα είδη: κομφορμιστές, αιρετικούς διαφόρων ειδών, μισαλλόδοξους εικονικούς επαναστάτες,  ασκητικούς περιβάλλοντιστές, θαμώνες της εξουσίας, μάνατζερ, κτλ. Και συνεχίζει: «εφ’ όσον μάλιστα από το κατεστημένο δεν τους χώριζαν ποταμοί αίματος ούτε ηρωικές εκατόμβες» είχαμε, ουσιαστικά, μια «εξέγερση παραχαϊδεμένων παιδιών ενάντια σε ευνουχισμένους γονείς»  («δεν λέγεται ειρωνικά …», συνεχίζει) "στην ατμόσφαιρα της μαζικής δημοκρατίας ακόμη και οι επαναστάσεις έχουν χροιά ηδονιστική». Το ζήτημα που εγώ θέτω είναι τι σημαίνει για ένα κράτος όταν μπει σε ένα τέτοιο μεταμοντέρνο κατήφορο. Στην άλλη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μετράει με την παλάμη και τα δάκτυλα τα σύνορα των Βαλκανίων. Κλίνω: Σπιθαμή, σπιθαμιαίο, σπιθαμιαία σύνορα, σπιθαμιαίοι ηγέτες, σπιθαμιαία μυαλά. Eκτιμώ ότι αμφότερες οι φωτογραφίες είναι ουσιαστικής σημασίας και για κάθε αναλυτή πολύτιμες.

---------------------------------------------------------------

Περιεχόμενα (κλικ από και προς τον τίτλο για μετάβαση)

3.1.2009. Ρεπορτάζ Λάμπρου Παπαντωνίου και σχόλιο Π. Ηφαίστου

Σχόλια Π. Ηφαίστου, όταν άρχισαν τα γεγονότα

20.12.2008. Απάντηση στον ακταρμά σκέψεων και απόψεων της "elenis"

20.12.2008. Ακόμη μια συγκεχυμένη και ταυτόχρονα απελπισμένη φωνή

28.12.2008. Χρήστου Γιανναρά, Η παράνοια φίμωσε τη Γιορτή

Η ελληνική νύχτα των κρυστάλλων του αμερικανικού διπλωμάτη Kiesling

22.12.2008. Χρήστου Γιανναρά. Η αλογία υποστύλωμα της κομματοκρατίας

--------------------------------------------------------------

From: Ifestos1 [mailto:info@ifestos.edu.gr]
Sent: Saturday, December 20, 2008 12:53 PM
To: '
eleni.p86@googlemail.com'
Subject: FW: "manifesto"

 

Απάντηση στον ακταρμά σκέψεων και απόψεων «νεαρών» που καυχώνται για τις λεηλασίες και τις καταστροφές του Δεκεμβρίου 2008

Έλαβα το ανυπόγραφο μήνυμά σας [σημ. παρατίθεται στο τέλος του κειμένου μου]. Καλό θα ήταν να υπογράφατε. Η ιστοσελίδα που παρατίθεται στο υποσέλιδο του μηνύματός σας, από την οποία και προέρχεται το κείμενό σας, μου βεβαίωσε ότι το μήνυμα περιέχει ένα από τα πολλά ανώνυμα κείμενα των οποίων η τεχνολογία διευκολύνει την διοχέτευση και ρύπανση της πνευματικής μας ατμόσφαιράς. Κι επειδή το τελευταίο αποτελεί μια πολύ σκληρή κατηγορία, ιδιαίτερα όταν απευθύνεται σε κάποια που είναι ή που διατείνεται ότι είναι νέα, θα μου επιτρέψετε μου να το τεκμηριώσω, εκθέτοντας τις απόψεις μου.

 Κατ' αρχάς το κείμενο το οποίο έλαβα είναι γραμμένο από άτομο που είναι πνευματικά βαθύτατα γερασμένο. Ηλικίας περίπου 10.000 χρόνων. Μάλιστα: Τόσο πολύ γερασμένο. Η σκέψη του βαστάει από την εποχή της βαρβαρότητας, όταν δεν υπήρχε ακόμα κοινωνικό και πολιτικό γεγονός. Ήταν η εποχή των α-πολιτικών ανθρωποειδών, τα οποία λειτουργούσαν με όρους ωμής και ανεξέλεγκτης βίας. Ήταν η εποχή που οι άνθρωποι δεν είχαν συγκροτήσει ανθρωπολογικά διαμορφωμένα και πολιτικά οργανωμένα σύνολα και όπου περιφερόμενες ανομοιογενείς ομάδες, χωρίς συλλογική ετερότητα, κυνηγούσαν ζώα, μα και αλλήλους.

 Κάποια ιστορική στιγμή,  όμως, το ανθρώπινο είδος διάβηκε το νοερό σύνορο το οποίο χωρίζει την βαρβαρότητα από τον πολιτισμό (που αποκορυφώθηκε στην κλασική εποχή της δημοκρατίας και του Δήμου). Αυτό δεν σημαίνει ότι έκτοτε δεν υπήρξαν βάρβαροι ή πως κάποιοι εδώ και εκεί δεν οπισθοδρομούν στην βαρβαρότητα. Από πολιτικής έποψης, οι άνθρωποι την εποχή της βαρβαρότητας ήσαν πανομοιότυποι: πνευματικά αδιαφοροποίητοι, λειτουργούσαν υπακούοντας σε όρους ωμών ενστίκτων βιολογικής επιβίωσης και δρούσαν με όρους της ωμής βίας, που τους διασφάλιζε την διατροφή και την αυτοσυντήρησή τους. Είχαν ακόμη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, που τους καθιστά πανομοιότυπους με τη συγκαιρινή συμπεριφορά που τις τελευταίες μέρες βιώσαμε στις πυρπολημένες πόλεις μας: Όταν ένιωθαν αβεβαιότητα για την αυτοσυντήρησή τους, γινόντουσαν κανίβαλοι. Έτρωγαν όποια ανθρώπινα όντα έπεφταν στο δρόμο τους ή ακόμη και τους γονείς τους ή τα παιδιά τους. Κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα οι ποικιλόχρωμες λεγόμενες ιδεολογίες οδήγησαν σε τέτοιες βαρβαρότητες πολλές κοινωνίες. Τις έσπρωξαν σε άσκοπες αιματηρές εμφύλιες συγκρούσεις γιατί τα μέλη τους πίστεψαν πως μπορεί να παραμεριστεί η κοινωνική ετερότητα ενός συλλογικού ανθρώπινου συνόλου και να εξισωθεί και εξομοιωθεί ο πλανήτης. Το περιεχόμενό και οι αιτιολογήσεις αυτών των ιδεολογιών μπορεί να διέφεραν, αλλά μορφικά ήταν πανομοιότυπες. Πανομοιότυπα είναι και τα αποτελέσματα της επιρροής τους. Όλες κινήθηκαν στον ίδιο, σπαρμένο με εκατόμβες, δρόμο που οδηγεί σε ένα μεγάλο νεκροταφείο, μέσα στο οποίο είναι θαμμένοι και πολλοί Έλληνες. Σ' αυτό τον δρόμο τώρα πορεύεστε και εσείς, νομίζοντας πως κάνετε κάτι καινούργιο και κορδωμένοι εκστομίζετε ηχηρές σαπουνόφουσκες, όπως το μανιφέστο που μου στείλατε.

    Εκτιμώ λοιπόν ότι η καταμαρτυρούμενη με λόγια και με έργα στάση σας να καταστρέψετε τα πάντα γύρω σας, αφ' ενός μορφολογικά σας κάνει να διαφέρετε ελάχιστα από τους κανίβαλους της βαρβαρικής εποχής, αφ' ετέρου βεβαίως σας καθιστά έρμαιο μιας από τις πολλές ενδιάμεσες ιδεολογικές αποχρώσεις, που πρεσβεύει εξίσωση και εξομοίωση. Περιττεύει να τονίσω ίσως ότι όλα αυτά τα ιδεολογήματα και τα θεωρήματα υπηρετούν κάθε φορά και σε κάθε συγκυρία τις εκάστοτε ηγεμονικές αξιώσεις. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Γι' αυτό οι α-πολιτικές απόψεις σας είναι αξιοθρήνητες.

 

 Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας είναι γιγαντιαία: Οι άνθρωποι κάποια στιγμή πέρασαν το νοερό σύνορο που άφηνε πίσω την βαρβαρότητα. Είναι εκείνη η νοερή ιστορική στιγμή που συγκροτήθηκαν σε κοινωνικές οντότητες, καθόριζαν κοινωνικοπολιτικά προσδιορισμένους σκοπούς και λειτουργούσαν πολιτικά για την εκπλήρωσή τους. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι στις μέρες μας βρισκόμαστε σε κάποιο ανθόσπαρτο κόσμο ή όπως ήδη αναφέρθηκε σήμερα δεν έχουμε βαρβάρους. Το καταμαρτυρούν συμπεριφορές όπως οι δικές σας και οι πόλεμοι που (επιστημονικά) υπευθύνως σας πληροφορώ, μιας και (επιστημονικά) υπευθύνως εκτιμώ ότι δεν το γνωρίζεται, πως κύριο αίτιο έχουν τις ηγεμονικές αξιώσεις. Το γεγονός αυτό όμως αιτιολογεί τουλάχιστον ένα πράγμα: Ότι η πιο βλακώδης και σίγουρα η πιο αυτοκαταστροφική πράξη των μελών μιας κοινωνίας είναι να καταστρέψουν την Πολιτεία τους, να την αποδυναμώσουν και να την καταστήσουν ευάλωτες στην διεθνή πολιτική. Δηλαδή, καταστρέφουν τον ηθικά απυρόβλητο ιερό χώρο μέσα στον οποίο είναι συλλογικά ελεύθεροι (εθνικά ανεξάρτητοι) και στο εσωτερικό του οποίου είναι εφικτό να διεξάγουν πολιτικούς αγώνες (τον ανεξάρτητο-ελεύθερο συλλογικό κατ' αλήθειαν βίο τους που αναζητεί την δική τους αλήθεια, δηλαδή, τον τρόπο ζωής, δηλαδή, μεταξύ άλλων, την κοινωνικοπολιτικά προσδιορισμένη κοινωνική δικαιοσύνη). Χωρίς να υπονοώ ότι κατ’ ανάγκη είστε συνειδητά και επί πληρωμή εργαλείο ηγεμονικής ισχύος οι πράξεις σίγουρα εξυπηρετούν τις ηγεμονικές αξιώσεις. Σε κάθε περίπτωση, είτε δηλαδή είστε συνειδητά είτε είστε ανεπίγνωστα όργανα αποδυνάμωσης της πατρίδας μας, οι θέσεις σας είναι, επαναλαμβάνω, αξιοθρήνητες.

     Αυτό που, λυπάμαι να πω, στο ιδεολογικά βασανισμένο και παρακμασμένο πολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας δύσκολα θα γίνει κατανοητό, είναι το εξής: Στην εποχή του πολιτικού πολιτισμού οι άνθρωποι δεν είναι βάρβαροι εάν έχουν μια μορφικά κοινή σε όλους ιδιότητα: Στο εσωτερικό της συλλογικής τους οντότητας αποδέχονται την πολιτική ως την βάση των σχέσεών τους. Οι σχέσεις ισχύος εντάσσονται στον πολιτικό βίο, μετριάζονται, φορμάρονται δικαιακά και διαρκώς αλλάζουν. Οι άνθρωποι αν και βεβαίως ως πολιτικά όντα είναι μορφικά πανομοιότυποι διαφέρουν όσον αφορά το περιεχόμενο των φιλοσοφικών τους παραδοχών για την μια άλλη εκδοχή κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτό είναι ένα πράγμα και άλλο να θέλεις να καταστρέψεις την πολιτική και την κοινωνία την ίδια, επικαλούμενος ψεύτικους ή ανύπαρκτους πλαστικούς πολιτικούς σκοπούς, όπως εσείς κάνετε με λόγια και με πράξεις.

 Ακριβώς, ο πολιτικός σκοπός μπορεί να είναι καπιταλισμός, κομμουνισμός, σοσιαλισμός ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια συμβατική ονοματολογία που (συμβατικά) συμβολίζει διαφορετικές φιλοσοφικές αντιλήψεις κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να επιτύχουν την κοινωνική δικαιοσύνη που προσιδιάζει στην ετερότητά τους, όμως, οι άνθρωποι μιας συλλογικής οντότητας συμπεριφέρονται ως πολιτικά ζώα και όχι ως ζώα. Πολιτικά όντα είναι αυτά τα οποία είτε με τους προσωπικούς τους πολιτικούς αγώνες είτε με τους ομαδοποιημένους αγώνες στο πλαίσιο πολιτικών ομαδοποιήσεων διοχετεύουν την πολιτική τους δράση με σκοπό να παράγουν πολιτικό περιεχόμενο (κανονιστικές ρυθμίσεις δικαιακά θεμελιωμένες)  συμβατό με τις δικές τους πολιτικές επιθυμίες.

Όλα αυτά δεν επιτυγχάνονται με επιστροφή στην βαρβαρότητα, την πολιτικά μηδενισμένη συμπεριφορά, την άσκηση ωμής βίας και συνολικά την καταστροφή της συλλογικής οντότητας στην οποία ανήκουν. Δεν επιτυγχάνονται με το να ροκανίζουν τα θεμέλια της κοινής ζωής για να υπερηφανεύονται, στην συνέχεια, πως έτσι «κάνουν το έδαφος να τρίζει κάτω από τα πόδια της κοινωνίας» στην οποία ανήκουν. Βεβαίως, το γεγονός ότι κάποιοι από εσάς, και πασίδηλα κάποιοι τηλεοπτικοί αστέρες ενδόμυχα θιασώτες του Κουφοντίνα και του Ξηρού, αυτό πράττετε και έτσι λειτουργείτε, καταμαρτυρεί το επαπειλούμενο τέλος της νεοελληνικής πολιτείας (αν δεν υπάρξουν αντιστάσεις στην δική σας βαρβαρότητα).

 Συγχέετε ίσως, επιπλέον, τις εξ αντικειμένου βάρβαρες πράξεις σας με την επανάσταση και την αντίσταση (βίαιη αν χρειαστεί) κατά ενός ξένου κατακτητή ή κατά ενός εγκάθετου δυνάστη. Ακόμη, ίσως συγχέετε την αηδία που πιθανώς να αισθάνεται κάποιος ζώντας σε ένα ελληνικό, τούρκικο, αλβανικό ή ιταλικό κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον, με την επιθυμία της μιας ή της άλλης ομάδας να αποσχιστεί, να διασπάσει μια υφιστάμενη πολιτεία και να δημιουργήσει δική του πολιτεία. Μήπως αυτό θέλετε και αρχίζετε να το εφαρμόζετε στα Εξάρχεια χέρι-χέρι με κουκουλοφόρους και λαθρομετανάστες; Αν πάντως αυτό θέλετε, πείτε και διακηρύξτε καθαρά τον σκοπό σας, για να ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε.

 Παρά το ότι, όπως γίνεται φανερό, σας επιτιμώ, διότι δική μου άποψη είναι ότι η στάση σας οπισθοδρομεί την κοινωνία μας στην εποχή της βαρβαρότητας, κατά κάποιον παράδοξο τρόπο σας «δικαιολογώ». Αυτό για τρεις κυρίως λόγους:

     Πρώτον, γιατί το νεοελληνικό κράτος ποτέ δεν συγκρότησε σταθερή κοινωνία και σας αποσταθεροποιεί πνευματικά και ψυχικά. Βέβαια, πασίδηλα δεν γνωρίζετε τα πραγματικά αίτια της ψυχικής και πνευματικής αναστάτωσής σας. Η κοινωνία στην οποία ανήκετε, ενώ κληροδότησε ένα οικουμενικό εθνικό πολιτισμό, που θα της επέτρεπε να προσδιορίσει την δική της ανεξάρτητη πολιτική, με πολιτισμένους όρους των πιο υψηλών βαθμίδων, αφετηριακά υπέστη τρεις μεγάλες δομικές ζημιές:

α) Προσπάθησε να μιμηθεί τα δυτικά κράτη αλλά τελικά πιθηκίζει ασταμάτητα. Τα κράτη της Δύσης, οι κοινωνίες των οποίων αφού ξαφνικά και απότομα γύρω στον 16ο αιώνα άφησαν πίσω την φεουδαρχία και την θεοκρατία, έκτοτε επιχειρούν να φτιάξουν Πολιτείες. Στερούμενοι οντολογικά θεμελιωμένων κοινωνιών άρχισαν αυτό το άθλημα κινούμενοι ανάποδα: Έπρεπε να φτιάξουν έθνη με την ίδρυση κρατών. Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι Πολιτείες δεν κτίζονται από την μια μέρα στην άλλη γιατί απαιτείται να προϋπάρξει έθνος, ένα δηλαδή ανθρωποκεντρικά θεμελιωμένο ανθρώπινο σύνολο τα μέλη του οποίου θέλουν, για λόγους που είναι τόσο υλικοί όσο και πνευματικοί, να συγκροτήσουν κοινό βίο. Έτσι, οι άμοιροι, προσπάθησαν να συγκροτήσουν, τουλάχιστον κράτος. Κράτος όμως νοούμενο ως νόμοι και διατάγματα που θα διαμόρφωναν το έθνος. Αυτό όπως γνωρίζουν ακόμη και ιστορικά νήπια οδήγησε σε εθνοκαθάρσεις, εκτοπισμούς, αφομοιώσεις, γενοκτονίες και δύο μεγάλους πολέμους μετά από τους οποίους σπασμωδικά και νευρικά προσπάθησαν να αυτοκαταργηθούν ιδρύοντας ακόμη μια παρωδία, δηλαδή, την υλιστικά νοούμενη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Παρωδία η οποία, βεβαίως, όπως όλα τα ηδονιστικά εγχειρήματα ενέχει κίνητρα για οφέλη, απολαύσεις και υλιστικά κέρδη (που προς το παρόν, είναι αλήθεια, καλά κρατάνε). Πάντως, σκοπός των νεοτερικών δυτικών κρατών τον χαρακτήρα των οποίων μιμούμαστε, ήταν και συνεχίζει να είναι μια υλιστικά νοούμενη «εθνική ομοιογένεια» που τους οδηγεί από τον ένα παραλογισμό στον άλλο. Τους τέσσερεις τελευταίους αιώνες, βεβαίως, εν μέσω αντιθέσεων και αντιφάσεων, τουλάχιστον κατόρθωσαν να φτιάξουν σοβαρούς κρατικούς θεσμούς, συστήματα τάξης και διαδικασίες έμμεσης δημοκρατίας που με μικρά έστω πετραδάκια στο επίπεδο των καθημερινών κοινωνικών σχέσεων κτίζει ανθρωποκεντρικά επιτεύγματα. Η Ελλάδα όμως ούτε αυτά τα στοιχειώδη επιτεύγματα δεν κατάφερε να μιμηθεί. Η Ελλάδα πιθηκίζει: στους θεσμούς, στις κρατοκεντρικές ιδεολογίες, στις «πολιτισμικές επαναστάσεις» και στους αναρχισμούς που ενώ στην Δύση περιορίζονται σε περιθωριακές ομάδες, οίκοι, τουλάχιστον εγκεφαλικά, είναι κανόνας και όχι εξαίρεση. Πιθηκίζει εδώ και χρόνια, υιοθετώντας ξενόφερτες και ασύμβατες με προς την ιστορική φύση της ελληνικής κοινωνίας ιδεολογίες, ιδεολογήματα, θεωρήματα και αποδομητικές ιστορικές ανεκδοτολογίες. Χαρακτηριστικά, πολύ πρόσφατα ιδρύματα χρηματοδοτούμενα ακόμη και από μυστηριώδεις απατεώνες-κερδοσκόπους όπως ο George Soros και διάφορες «υπηρεσίες» επιχείρησαν να ρυπάνουν ακόμη πιο βαθιά το μυαλό των μαθητών του δημοτικού. Τέτοια κάνει η Ελλάδα ήδη από την δεκαετία του 1830 και αυτό συνεχίζει να κάνει και σήμερα. Τα τηλεοπτικά παράθυρα και τα μορφικά πανομοιότυπα δικά σας μανιφέστα αυτό καταμαρτυρούν.

β) Το νεοελληνικό κράτος, προσπαθώντας να συγκροτήσει την πολιτική του είτε βρισκόταν υπό την επήρεια ξένων συμφερόντων είτε και βασανιζόταν με ξενόφερτα εξισωτικά και εξομοιωτικά ιδεολογήματα (τις λεγόμενες αριστερές, φιλελεύθερες, αστικές και άλλες λεγόμενες ιδεολογίες, τις οποίες και εσείς, όπως βλέπω, αντανακλαστικά και συγκεχυμένα, θέλετε να απεκδυθείτε, οδηγούμενοι όμως έτσι προς την βαρβαρότητα και όχι προς τον πολιτισμό). Τα ιδεολογήματα ή οι λεγόμενες ιδεολογίες αποκλείουν προγραμματικά κάθε δυνατότητα ομαλού πολιτικού βίου. Στην Δύση ισχύει το ίδιο, αλλά εκεί, τουλάχιστον επί μακρά χρονικά διαστήματα, έχουν τάξη, έχουν δηλαδή θεσμούς που διασφαλίζουν μιαν επίφαση δημοκρατίας και ειρηνικών κοινωνικών σχέσεων. Έχουν επίσης σωρευμένη ισχύ από την αποικιακή εποχή και πολλά από αυτά είναι ηγεμονικά κράτη, τα οποία τρέφονται από την άνομη και την καταχρηστική άντληση πόρων, που βρίσκονται εκτός της επικράτειάς τους. Το τι δικαιοσύνη έχουν υπό αυτές τις ιστορικές συνθήκες (τα δυτικά κράτη), είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία, που δεν είναι του παρόντος να αναλύσω. Σημασία έχει ότι ακόμη και στο ζήτημα των «ιδεολογιών» η Ελλάδα, πιθηκίζει, οδηγείται στην σύγχυση, στον ξεπεσμό και στην κυριαρχία στον «πνευματικό» και πολιτικό χώρο ενός αναρχοδεξιοαριστεροσοσιαλισμοπροδευτικοφασιστικού ακταρμά στη κορυφή του οποίου κάθεστε εσείς, δηλαδή η φυσική και λογική προέκταση αυτού του ξεπεσμού και αυτής της παρακμής.

γ)  Σας «δικαιολογώ» ακόμη για ένα σημαντικό λόγο. Πιο ραγδαία απ' ότι  ό,τι στο παρελθόν, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ισχυρές πολιτικά μακάβριες δυνάμεις συχνά έξωθεν καταβολών (μια τουλάχιστον τέτοια «μειλίχια δύναμη» έχει οκταετή υπηρεσία στο υπερατλαντικό Πεντάγωνο και σήμερα, για να θολώσει τα νερά, βγαίνει και αυτή ως τιμητής της «τάξης» της κοινωνίας που η ίδια συνεισέφερε στην πνευματική διάλυσή της) επιδίδονταν στην συστηματική αποδόμησή σας. Δηλαδή συγκεκριμένες «δράσεις» αναπτύχθηκαν πριν ακόμα εσείς, οι δεκαπεντάχρονοι, γεννηθείτε, με προσχεδιασμένους στόχους :

i) Την αποδόμηση των κοσμοθεωρητικών σας θεμελίων (με την προαναφερθείσα ιστορική ανεκδοτολογία ή με την συστηματική αντεθνική προπαγάνδα).

ii) Tην συντριβή της ψυχικής σας και πνευματικής σας ενότητα (όπως με τον εμφύλιο πόλεμο και την αμερικανόδουλη εγκάθετη Χούντα),

         iii) Tην πολιτική σας και συνειδησιακή σας απονεύρωση (με τα μεταμοντέρνα ιδεολογήματα).

         iv) Το ροκάνισμα της συλλογικής σας ελευθερίας (με την υπονόμευση της εθνικής ανεξαρτησίας, μέσω της διπλωματικής εκμηδένισης της «ελληνικής» διπλωματίας και των κατευναστικών στάσεων)

v) Την ανθρωπολογική σας διάλυση με ενθάρρυνση της λαθρομετανάστευσης.

Για να εξηγούμαστε, δεν μιλώ για κάποια συνομωσία. Αναφέρομαι σε στρατηγικά σχέδια και στην στρατηγική ήπιας ισχύος των ηγεμονικών κρατών, που αποτελούν συνήθεις πρακτικές στις διακρατικές σχέσεις, παλαιόθεν και πυκνότερα στις μέρες μας. Για ένα οποιονδήποτε λαό αυτές οι πρακτικές είναι λιγότερο επικίνδυνες για την ελευθερία του αν διαθέτει πνεύμα, ψυχή και σώμα. Αν δεν τα διαθέτει, ισχύει η αθάνατη ρήση του Περικλή: "περισσότερο φοβούμαι τα δικά μας σφάλματα, παρά των εχθρών τα σχέδια ("Περικλής, Θουκυδίδου, Α144): Αυτοκτονούμε, αυτοπυρπολούμαστε και σφαδάζομαι μέσα σε δίνες συγχύσεων, αντιφάσεων και φαύλου κύκλου ζημιών και συρρικνώσεων. Εάν κάποιος με καταβολές στο υπερατλαντικό πεντάγωνο, για παράδειγμα, μπορούσε να ασχημονήσει πνευματικά πάνω στην ελληνική διπλωματία, εμποδίζοντας την χειραφετημένη ελληνική πολιτική σκέψη, θα έδειχνε πόσο άξιοι της μοίρας μας είμαστε. Για να είμαι τελείως ειλικρινής, όλους όσοι ξεσπάσατε τις τελευταίες μέρες στα κέντρα των πόλεών μας, σας θεωρώ τον τελευταίο (και θλιβερό και αξιοθρήνητο) τροχό αυτής  της ηγεμονικής άμαξας.

Για την λαθρομετανάστευση στην οποία αναφέρθηκα μόλις, επειδή και πάλι ενδεχομένως να λειτουργήσετε αντανακλαστικά, συμβατικά και παράλογα, διακινδυνεύω μερικές αυτονόητες λογικές ερμηνείες: Η λαθρομετανάστευση, η οποία προκαλεί κοινωνικές και ανθρωπολογικές ανισορροπίες είναι τελείως διάφορη κατάσταση από τη νόμιμη και ιστορικά συνήθη διακίνηση ανθρώπων μεταξύ κρατών. Η τελευταία πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Αποτελεί δηλαδή ένα πράγμα η μετανάστευση ή η διακίνηση και η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ μελών διαφορετικών κοινωνιών και άλλο η λαθρομετανάστευση. Μάλιστα, ίσως και εδώ η Ελλάδα πιθηκίζοντας πρωτοτυπεί και ροκανίζει το μέλλον της: Από την μια επιβραβεύει αν όχι ενθαρρύνεται η λαθρομετανάστευση (με ιδεολογικούς όρους τουλάχιστον αυτός είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση) και από την άλλη καλλιεργείται το ιδεολόγημα πως οι μελλοντικές κοινωνίες θα μοιάζουν με ένα πολιτισμικό και πολιτικό μωσαϊκό. Ένα δηλαδή μεταμοντέρνο-μεταεθνικό χυλό επίπεδων, αδιαφοροποίητων και μηχανικά ανταλλάξιμων πολιτών. Η πορεία μιας χώρας προς τέτοιες κατευθύνσεις σημαίνει διάλυσή της. Ροκάνισμα της κοινωνικής συνοχής, υπονόμευση της ανθρωπολογικής ετερότητας, φυγόκεντρες πολιτικές τάσεις, καθεστωτική αστάθεια, εσωτερικές συγκρούσεις επί θεμελιωδών κοσμοθεωρητικών ζητημάτων, αδυναμία εύτακτης διακυβέρνησης, αδυναμία θεμελίωσης ενός νομιμοποιημένου συστήματος διανεμητικής δικαιοσύνης, εξωτερική τρωτότητα και τελικά εμφύλιες συρράξεις και διάσπαση ή εξωτερικές επιθέσεις και συρρικνώσεις. Είναι ακραία ανεύθυνος και επικίνδυνος όποιος λέει πως πολιτισμικά, εθνολογικά, γλωσσικά, θρησκευτικά, οικονομικά και από κάθε άλλη άποψη, είναι εύκολη η ανθρωπολογική συνοχή μιας χώρας. Η ιστορική και συγκαιρινή πείρα καταμαρτυρεί πως τα κράτη-ακταρμάδες εύκολα αποσταθεροποιούνται, δύσκολα διακυβερνιούνται και ακόμη δυσκολότερα επιβιώνουν ακέραια. Η φυσική κατάληξη τέτοιων μωσαϊκών κοινωνιών είναι ο κατακερματισμός, σύμφωνα με την ετερότητα των ετερογενών ομάδων που τις συγκροτούν. Το ανθρωπολογικό υπόβαθρο ενός «λαού» ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι καταστεί ανθρωπολογικός ακταρμάς και ανθρωπολογικός χυλός. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα καταστεί αυτό που πολλοί αποδομηστές σας διδάσκουν, δηλαδή ένα άθροισμα ατομιστών χωρίς ταυτότητα, συνειδησιακά ισοπεδωμένων, ιστορικά στεγνών και ανθρωπολογικά κενών. Τέτοιο άθροισμα αποτελούν μόνον τα φυτά και οι πέτρες, όχι οι άνθρωποι. Το ότι πολλοί, και μάλιστα «συνταγματολόγοι» και «ιστορικοί», το πιστεύουν, είναι αναδεικνύει το μεγάλο σημάδι της παρακμής και ίσως του επερχόμενου τέλους, το οποίο δυστυχώς εσείς δεν μπορείτε να δείτε και να διακρίνετε (διαφορετικά άλλη θα ήταν η συμπεριφορά σας, πιο κριτική και προς άλλη κατεύθυνση διοχετευμένη, αλλά σίγουρα όχι προς αυτοκαταστροφικές κατευθύνσεις).

Μπορεί οι –ενδεχομένως ανεπίγνωστα – φορείς ρατσιστικών, φασιστικών και αποδομητικών ασυναρτησιών να σας λένε διαφορετικά πράγματα, γιατί έτσι βολεύει τους μακάβριους πολιτικούς σκοπούς τους, αλλά πολιτικός πολιτισμός σημαίνει μεταξύ πολλών άλλων και συμβατότητα του κοινωνικού περιβάλλοντος με τις πολιτικές δομές που επιλέγονται. Αυτό δεν σημαίνει ρατσισμό ή οτιδήποτε άλλο ξενόφερτο και βαρβαρικό. Σημαίνει ανθρωπολογικές δομές σμιλευμένες στον χρόνο και στον τόπο. Σημαίνει ανθρωποκεντρικό πολιτικό πολιτισμό και γενικά πολιτισμό, ο οποίος γεμίζει πνευματικά και ψυχικά τους ανθρώπους μιας κοινωνίας: Μεταξύ πολλών άλλων, σημαίνει γλωσσικό και θρησκευτικό πολιτισμό, τέχνες, επιστήμες και γράμματα, αγώνες ελευθερίας, ανθρωποκεντρικά βιώματα, δημοκρατικές κατακτήσεις, οικονομική ζωή, κοινές ιστορικές μνήμες σμιλευμένες στην κοινή ζωή, επικοινωνιακές δομές, πολιτικό στοχασμό και οτιδήποτε άλλο συγκροτεί και συγκρατεί ένα κοινωνικοπολιτικό σύνολο. Αυτά όλα και πολλά όλα δεν είναι στιγμιαία αποτελούν πράξεις της στιγμής. Είναι διαχρονικές κατακτήσεις μιας κοινωνίας στο κυνήγι συγκρότησης της εθνικής τους ταυτότητας, δηλαδή του πολιτικού τους πολιτισμού που λογικά κάποια στιγμή στερεώνει μια κρατική δομή συμβατή με την συλλογική ανθρωπολογική ετερότητά τους.

Οι κοινωνίες ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ και σχοινοβατώντας ιστορικά συγκροτούν το έθνος τους. Έθνος που σε αντίθεση με άλλες κοινωνίες μερικοί δάσκαλοί σας έμαθαν να μισείτε και να θέλετε να το καταστρέψετε. Το έθνος ως έννοια και ως κοσμοθεωρία δεν είναι καν κράτος, όπως ίσως νομίζετε. Είναι όπως προαναφέρθηκε ανθρωποκεντρικός πολιτισμός που διαχρονικά κτίζονται στον τόπο και στον χρόνο συγκροτώντας ανθρωπολογικές προϋποθέσεις αρμονικού κοινού βίου. Το ότι οι ομοεθνείς ιστορικά καταμαρτυρείται ότι έκαναν εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες κατά των δυναστικών αυτοκρατοριών και ότι στην συνέχεια συγκροτούν κοινό κράτος είναι ό,τι πιο φυσιολογικό μπορεί να συμβεί. Λογικά ποτέ, εξάλλου, ένα ώριμο έθνος δεν στρέφεται κατά των ανθρώπων ή των ομάδων ενός διαφορετικού εθνικού πολιτισμού που συμβιώνει μαζί του στην ίδια πολιτεία. Αυτό αποτελεί και τη μεγάλη κατάκτηση του ελληνικού έθνους, την οποία πολλοί φορείς εξωπολιτικών και μεταφυσικών ιδεολογιών καταπολεμούν εδώ και πολύ καιρό.

Για να συντομεύω, είναι λοιπόν διαφορετικό ζήτημα η επικοινωνία μεταξύ εθνών που εμπλουτίζει και αλληλεμπλουτίζει τον πολιτικό πολιτισμό και την ετερότητα κάθε εθνικής οντότητας και διαφορετικό ο ακταρμάς ή ο χυλός που τεχνητά και επίπλαστα επιδιώκουν να φτιάξουν μερικοί, για να αποδυναμώσουν κάποιους άλλους ή για να τους διαλύσουν και να τους κατακερματίσουν, ώστε να τους παραδώσουν προς λυντσάρισμα στα ηγεμονικά σκυλιά. Ένας τρόπος για να το επιτύχουν είναι το έγκλημα της λαθρομετανάστευσης και στην συνέχεια η ιδεολογική υποστήριξη πολιτειακού κατακερματισμού στην βάση των ανόμοιων και ετερογενών ομάδων που σταδιακά συγκροτούνται. Τέτοιες διαστροφές δεν είναι κτίσματα πολιτισμού αλλά κατασκευές που ευνοούν τα εκάστοτε ηγεμονικά κράτη που συστηματικά και με σχέδιο καλλιεργούν την υπονόμευση των λιγότερο ισχυρών κρατών-στόχων με το να ενθαρρύνουν την πνευματική υπονόμευσή τους. Οι βιώσιμες ανθρώπινες συλλογικές οντότητες, επαναλαμβάνω, κτίζονται στον χρόνο και όσες τεχνητές εξωγενείς εισροές το αποδυναμώνουν τόσο περισσότερο αυτό το κτίσμα κινδυνεύει να κατεδαφιστεί. Ψέμα λοιπόν και μάλιστα γιγαντιαίο είναι όταν λέγεται πως κάτι μπορεί να αλλάξει όταν «συνασπισμένοι» βάρβαροι χέρι-χέρι με δύστυχους λαθρομετανάστες πυρπολούν τις πόλεις μας, ασχημονούν και εγκληματούν. Καίγοντας τις πόλεις μας τίποτα δεν κατορθώνετε, απλά αυτοκαταστρέφεστε. Εκτός και αν αυτός είναι ο συνειδητός σκοπός σας.

Με κάθε λογικό, αντικειμενικό και πολιτισμένο κριτήριο, είστε αυτό-εγκλωβισμένοι μέσα στο απόλυτο μηδέν.  Ένας χυλός και ένας ακταρμάς γίνεστε, ο οποίος μας οπισθοδρομεί στη βαρβαρότητα, που αποδυναμώνει τον πολιτισμό και δημιουργεί συγκρουσιακές συνθήκες με τα γειτονικά έθνη.

 Προτιμώ να σταματήσω εδώ επισημαίνοντας ότι θα λειτουργήσετε πολιτικά μόνο αν έχετε χειραφετημένη και επιστημονικά θεμελιωμένη θέση και άποψη για τα πιο πάνω. Όταν έχετε πρόταση για την εθνική ανεξαρτησία (δηλαδή για την συλλογική ελευθερία του ελληνικού λαού), όταν έχετε άποψη για το περιεχόμενο της κοινωνικής δικαιοσύνης που εσείς θέλετε να έχουμε, όταν έχετε πολιτικό πρόγραμμα πολιτικής δράσης που θα διοχετεύσετε με πολιτικό τρόπο που αποκλείει την βία και όταν κατανοήσετε πως ένα συλλογικό ανθρώπινο οικοδόμημα δεν το κατεδαφίζεις ή το εκθεμελιώνεις, αλλά διαρκώς το κτίζεις ανθρωπολογικά, οικονομικά, πολιτισμικά, γλωσσικά και από κάθε άλλη άποψη. Ακόμη η συμμαχία σας με λάθρα εισηγμένα εγκληματικά στοιχεία για να λεηλατήσετε βιοπαλαιστές και οικογενειακές επιχειρήσεις, από τις οποίες εξαρτώνται χιλιάδες εργαζόμενοι, δεν βοηθά σε οτιδήποτε ούτε προωθεί την συμβίωσή μας με γειτονικά έθνη, υπό συνθήκες αλληλοσεβασμού της εκατέρωθεν πολιτισμικής ετερότητας.    

     Οι παιδαριώδεις ενθουσιασμοί σας συγκροτούν έναν παραλογισμό, ο οποίος εκτός του ότι μας οπισθοδρομεί στην βαρβαρότητα, υπονομεύει και το δικό σας μέλλον. Κάποια στιγμή θα μεγαλώσετε και θα το καταλάβετε, αλλά θα είναι αργά. Υπάρχει περίπτωση, βεβαίως, να μην το καταλάβετε ποτέ και να σας καταπιεί, όπως πολλούς άλλους, μια μαύρη τρύπα. Είναι η μαύρη τρύπα που δημιουργείται όταν κατεδαφιστεί η πολιτεία μιας κοινωνίας. Διαβάστε Θουκυδίδη (για το τι έπαθαν οι Κερκυραίοι όταν καταλύθηκε η Πολιτεία τους) και Αριστοτέλη (για το τι είναι Πολιτεία), αντί να φωνασκείτε στους δρόμους ασυνάρτητα, βάζοντας φωτιές. 

     Σας χαιρετώ, με την ελπίδα ότι θα σκεφτείτε τα πιο πάνω. Σκεφτείτε ιδίως την πιο φοβερή κατηγορία που διατυπώνω. Ότι η πολιτική σκέψη σας είναι γερασμένη, τουλάχιστον 10.000 χρονών, διότι καταργεί την πολιτική και μας οπισθοδρομεί στην εποχή της βαρβαρότητας. Συμφωνώ, τέλος, ότι κάτι τρίζει κάτω από τα πόδια μας. Τρίζει το έδαφος κάτω από τα δικά σας πόδια, δηλαδή το έδαφος του μέλλοντός σας. Γιατί αυτό το έδαφος τα θεμέλια του οποίου θέλετε να καταστρέψετε είναι κυρίως δικό σας. Καταστρέφοντας τα θεμέλιά του δεν θα μπορείτε να κτίσετε το μέλλον του. Θα αποτελείτε ένα έρμαιο, όπως δυστυχώς είσαστε και σήμερα, χωρίς όπως φαίνεται να το αντιλαμβάνεστε.

 Παναγιώτης Ήφαιστος

20.12.2008

Το κείμενο που πήρα και που έδωσε την αφορμή για τα πιο πάνω σχόλια το παραθέτω αυτούσιο: 

From: eleni [mailto:eleni.p86@googlemail.com]
Sent: Saturday, December 20, 2008 1:16 AM
To: info@ifestos.edu.gr
Subject: FW: "manifesto"

 Δεκέμβριος 13, 2008 by inlovewithlife

Την τελευταία εβδομάδα η μαθητιώσα νεολαία βρίσκεται στους δρόμους. Την τελευταία εβδομάδα για τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας ξελασπώνουν τα παιδιά μας. Τώρα έρχεται η δική μας ώρα. Από εδώ και πέρα αρχίζει αυτή η ανένδοτη αλληλουχία γεγονότων, που βάζει εμάς να γράφουμε ιστορία. Από εδώ και πέρα αρχίζουμε όλοι να παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας με σκοπό να αλλάξουμε τις ζωές  μας. Δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές σε αυτά που από εδώ και πέρα κάνουμε. Υπάρχει μόνο η φαντασία και η διάθεση να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο και το δικαιότερο. Ούτε υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές σε αυτά που από εδώ και πέρα κάνουμε. Γι' αυτό σπάμε ηλίθιους διαχωρισμούς σε αριστερούς και δεξιούς, αφήνουμε πίσω κομματικές ταυτότητες και γραμμές, πετάμε στα σκουπίδια ό,τι μας μπλοκάρει, σκεφτόμαστε ελεύθερα, λειτουργούμε συλλογικά και αλληλέγγυα. Κάνουμε από τα πιο απλά, όπως: Πιάνουμε κουβέντα με όλους για όλα, όχι τα συνηθισμένα αλλά αυτά που μας βασανίζουν. Γράφουμε μόνοι μας ή με άλλους ένα φλογερό κείμενο, το βγάζουμε φωτοτυπίες και το μοιράζουμε στον κόσμο. Παίρνουμε με τους φίλους μας φύλλα ταπετσαρίας, γράφουμε σε αυτά συνθήματα που μας αρέσουν όπως "όλοι στους δρόμους", "κάντε συνελεύσεις παντού" και τα κολλάμε σε όλα τα λεωφορεία.Το μήνυμά μας να φτάσει σε όλη την πόλη. Κάνουμε αυθόρμητες εκδηλώσεις στους δρόμους της πόλης, ό,τι γουστάρει και αγαπά ο καθένας. Πηγαίνουμε στις καταλήψεις των μαθητών, κουβεντιάζουμε με τα παιδιά, ακούμε αυτά που έχουν να μας πουν, τα στηρίζουμε ψυχολογικά. Συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις, πορείες, διαδηλώσεις, συνελεύσεις. Δεν καθόμαστε μόνοι σπίτι μας. Η σύναξη κάτω του ενός ατόμου τιμωρείται με απουσία από την ιστορία.Έχει ωραίο Ήλιο και ωραίους Ανθρώπους έξω. Μέχρι τα λίγο πιο πολύπλοκα, όπως: Όσοι συμμετέχουμε σε κινήματα πόλης και συλλόγους καλούμε σε τοπική πορεία και μετά λαϊκή συνέλευση. Αν μπορούμε, καταλαμβάνουμε κάποιο δημόσιο χώρο και τον κάνουμε σπίτι μας, καλώντας εκεί τοπικές συνελεύσεις. Στις συνελεύσεις συζητάμε αρχικά ό,τι μας βασανίζει, από το πιο απλό ως το πιο σύνθετο και μετά προτείνουμε και συζητάμε λύσεις. Μεταξύ μας την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών την αφήνουμε στους πολιτικούς. Όσοι συμμετέχουμε σε σωματεία εργαζομένων σπάμε επειγόντως ό,τι έχει μπλοκάρει τη δράση τους ως τώρα. Περνάμε ψηφίσματα, καλούμε τους εργαζομένους για συμμετοχή στις πορείες και στις συνελεύσεις μας, ενισχύουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία, καλούμε σε απεργία. Ξεπερνάμε χωρίς πολλά πολλά τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, πρωτοβάθμιες ή δευτεροβάθμιες, αν είναι διεφθαρμένες και εμποδίζουν σε όλα αυτά. Όσοι συμμετέχουμε σε κόμματα ή σε αρτηριοσκληρωμένες καταστάσεις δεν υπακούμε σε γραμμές. Η δική μας άποψη για τα πράγματα έχει μεγαλύτερη αξία από αυτή της γραμμής. Όπως και η άποψη του διπλανού. Η αλήθεια της γραμμής δεν καλύπτει την αλήθεια κάθε ανθρώπου. Η αλήθεια κάθε ανθρώπου όμως αλλάζει την πραγματικότητα. Και αυτό γίνεται εδώ και τώρα. Μην κοιτάτε αποσβολωμένοι όσοι διαβάσατε το κείμενο. Αυτά όλα και άπειρα άλλα ήδη συμβαίνουν. Απλώς έτυχε και δεν το πήρατε χαμπάρι. Προς τους δημοσιογράφους: Να χαρείτε, σταματήστε να βιντεοσκοπείτε ή να μεταδίδετε τα δάχτυλο αντί για το φεγγάρι. Εντάξει, ακούσαμε εκατομύρια φορές για τα 250 καταστήματα που έπαθαν ζημιές. Για τη νεολαία όμως, για την κοινωνία και τα προβλήματά της δεν ακούσαμε τίποτα. Τι νομίζετε ότι όλοι αυτοί που γεμίζουν τις διαδηλώσεις, τις συνελεύσεις κτλ είναι βαλτοί? Έχετε καταντήσει πια γραφικοί. Όσο και να θέλετε, ο κόσμος πλέον για πρώτη φορά συζητάει και κατεβαίνει στους δρόμους για άλλα πράγματα από αυτά που του μεταδίδετε. Συνεχίστε αυτή τη χαζή κωμωδία. Αυτή τη φορά θα την παίζετε χωρίς θεατές. Προς τους καλλιτέχνες: Καιρός να βγείτε στους δρόμους. Δεν γίνατε αυτό που γίνατε, για να εκτελείτε μπροστά σε κλειστά μάτια/ώτα. Γεμίστε την πόλη με δρώμενα. Πάτε στις συνελεύσεις και προτείνετε θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και θα δείτε ανταπόκριση. Κατεβείτε στις διαδηλώσεις με δρώμενα. Τι ακριβώς περιμένετε, για να σταματήσετε τον εκφυλισμό στον οποίο έχει φτάσει η τέχνη σήμερα? Προς τους ανθρώπους του πνεύματος: Εδώ δύσκολα τα πράγματα. Εσάς σας έχει βαρέσει τόσο η μαλακία τα τελευταία χρόνια, που σημερά έχετε φτάσει στο σημείο να αναμασάτε την προπαγάνδα των καναλιών, που μεταδίδει το κράτος. "Όχι άλλη Βία", "Βάνδαλοι", "γνωστοί - άγνωστοι", "τα παιδιά σήμερα δεν έχουν καλή ανατροφή". Ξυπνήστε από τον λήθαργο, στον οποίο έχετε περιπέσει και ως γερασμένα μυαλά που είστε ενωθείτε και εσείς με τον κόσμο και κάντε ένα ελάχιστο κάτι. Η πνευματική "πρωτοπορία" αυτής της κοινωνίας είστε αναντίστοιχη της εποχής και αυτό είναι η χειρότερη βρισιά για εσάς. Προς τους πολιτικούς: Αφού δεν υπάρχετε, που δεν υπάρχετε, δεν πάτε σπίτια σας? Στις τελευταίες εκλογές υπήρχε ένα μπλουζάκι που έλεγε "ψήφο σε κανένα πούστη, μπουρδέλο τα κάνω και μόνος μου". Προς τους "καπιτάλες": Μμμ, κάτι μου λέει ότι τελικά εσείς παίρνετε όλες τις αποφάσεις άρα εσείς είστε και το πρόβλημα. Φροντίστε να συνηθίσετε αυτούς τους καιρούς που ζούμε σε μία άλλη ποιότητα δημοκρατίας. Κάτι τρίζει? Μην φοβάστε, μάλλον είναι το έδαφος κάτω από τα πόδια σας. http://inlovewithlife.wordpress.com/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σχόλια Π. Ηφαίστου όταν άρχισαν τα επεισόδια του Δεκεμβρίου 08 - 11.12.2008

Σημ. Πιο κάτω παραθέτω τα πρώτα σχόλια σε συζήτηση φόρουμ ακαδημαϊκών όταν άρχισε η συζήτηση

-----Original Message-----
From: Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum [mailto:HELLENIC-PROFESSORS-PHDS@HEC.GREECE.ORG] On Behalf Of Ifestos
Sent: Thursday, December 11, 2008 12:00 AM
To: HELLENIC-PROFESSORS-PHDS@HEC.GREECE.ORG
Subject: [HELLENIC-PROFESSORS-PHDS] ’συλο, θεσμοί της πολιτείας, τάξη, δικαιοσ ύνη και κοινωνική ειρήνη

Ίσως να είναι άσκοπο να συζητάμε τα αυτονόητα με άτομα που δεν θέλουν να καταλάβουν και που νομίζουν πως σε μια συζήτηση «anything goes». Όμως, μιας και οι συμμετέχοντες στην παρούσα λίστα συζητήσεων είναι όλοι εξαιρετικής μόρφωσης (μακρόχρονες σπουδές, ο καθείς στο αντικείμενό του) θα μπορούσα να προσθέσω μερικά ακόμη επιχειρήματα. Επανέρχομαι γιατί είναι βαριά κατηγορία ακόμη και υπαινιγμός πως οποιοσδήποτε σε αυτή την λίστα υποστήριξε την αστυνομοκρατία ή οτιδήποτε παραπλήσιο ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό. Τα σχόλια που ακολουθούν δεν αφορούν, κατ’ ανάγκη, τους συναδέλφους που σχολίασαν τα την δική μου θέση.

Για τάξη, δικαιοσύνη, δημοκρατία κα πολιτισμό μιλάμε και σε αναφορά με αρχές και κριτήρια τα οποία σε κάθε ευνομούμενο, ορθολογιστικό και πολιτισμένο κράτος θεωρούνται αυτονόητα. Την κοινωνική δικαιοσύνη που ο καθείς μας επιθυμεί την διεκδικεί μόνο όταν η τάξη, η κοινωνικοπολιτικά προσδιορισμένη δικαιοσύνη και η κοινωνική ειρήνη είναι διασφαλισμένα.

Κατ’ αρχάς όσον αφορά τα πανεπιστήμια, ας συμφωνήσουμε για κάτι αντικειμενικό: Για αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια κανείς δεν μίλησε. Οι περισσότεροι έλληνες θα αντισταθούν σε κάθε αστυνομοκρατία, δεσποτικό καθεστώς ή ξένο κατακτητή. Αυτό πάντα έκαναν και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Το ζητούμενο είναι η διασφάλιση της ακαδημαϊκής ανεξαρτησίας όπως την περιέγραψα στο προηγούμενο μήνυμα και που υποθέτω ότι όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, συνάδελφοι θα συμφωνούν (παραθέτω το μήνυμα πιο κάτω). Το ίδιο ισχύει για την ευρύτερη δημόσια τάξη.

Το πώς θα προστατευτεί το ακαδημαϊκό άσυλο είναι ζήτημα που θα χειριστούν οι πανεπιστημιακές αρχές σε συνεργασία με τα υπόλοιπα όργανα της πολιτείας. Γιατί λοιπόν τόση επιφυλακτικότητα και ενίοτε μεγάλη αντιπάθεια κατά των θεσμών της πολιτείας μας όταν μάλιστα συζητούμε κάτι ξεκάθαρο: Το ποιος είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος και ο πιο νόμιμος τρόπος να προστατευτεί η ακαδημαϊκή ανεξαρτησία! Εξ αντικειμένου, τον πρώτο λόγο έχουν τα αυτοδιοικούμενα όργανα των πανεπιστημίων. Δεν σημαίνει κατ' ανάγκη να καλέσουν την αστυνομία. Ας προσπαθήσουμε να πληροφορηθούμε, για παράδειγμα, ποια είναι η πρακτική άλλων δημόσιων πανεπιστημίων σε άλλα κράτη.

Πέραν αυτού ζούμε σε μια ευνομούμενη κοινωνία όπου δεν υπάρχουν μαύρα πρόβατα. Είναι εξωφρενικό, για παράδειγμα, όταν κάποιοι πασίδηλα αντιπαθούν τους θεσμούς της πολιτείας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις όπως και οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας είναι σάρκα από τις σάρκα μας. Οι πρώτες προασπίζονται ότι πολυτιμότερο έχει μια κοινωνία, την συλλογική της ελευθερία. Ο δεύτερες την τάξη, την κοινωνικοπολιτικά προσδιορισμένη δικαιοσύνη και τις ζωές μας όταν κινδυνεύουν από εγκληματίες. Στα μάτια πολλών εν τούτοις φαντάζουν ως περίπου εχθροί. Γιατί? Δεν είναι μια τέτοια στάση απόλυτος παραλογισμός;

Απόδειξη: Σχολιαστές και αερολόγοι των τηλεοπτικών παραθύρων προδίκαζαν το κατά πόσο θα διωχθούν ή όχι, το κατά πόσο θα γίνει δίκη ή όχι  και το κατά πόσο θα εκδοθεί δικαστική απόφαση όσον αφορά τον αστυνομικό που φόνευσε τον νεαρό στα Εξάρχεια. Μας υποβάλλουν υπουλότητες περί συλλογικής ευθύνης όλων των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας. Χωρίς ούτε ένας!! να πει μια καλή λέξη για τις χιλιάδες αστυνομικούς που διακινδύνευαν την ζωή τους νύκτα-μέρα από επιθέσεις εγκληματιών μασκοφόρων τραμπούκων. Αστυνομικοί που μέρα νύχτα κυριολεκτικά μάχονταν κατά εγκληματικών στοιχείων του πιο βάρβαρου είδους (και ίσως ποδογετούμενα - εμένα πάντως μου θύμιζε πορτοκαλί επανάσταση - οι αγγλομαθείς μπορούν να δουν μια συγκλονιστική ανάλυση για το τι σημαίνει αυτό στην διεύθυνση http://www.ifestosedu.gr/55SoftPower.htm).

Ας το πούμε με το όνομά του: Οι αστυνομικοί που νύκτα-μέρα φύλασσαν τις περιουσίες των συμπολιτών μας, την ζωή των περαστικών και την δημόσια τάξη είναι ήρωες άξιοι επιβράβευσης και όχι μαύρα πρόβατα.

 Μπορεί κάποιος από τους πολλούς κατήγορους να βάλει τον εαυτό του στην θέση ενός αστυνομικού τις τελευταίες μέρες? Δηλαδή δεν άξιζε μια καλή λέξη για αυτούς τους ανθρώπους που βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο για να διασφαλίσουν την τάξη και την δικαιοσύνη που εμείς ορίζουμε!!? Μπορεί ένα ολόκληρο σώμα της κοινωνίας, το αστυνομικό σώμα, να στιγματίζεται επειδή όπως φαίνεται ένας εξ αυτών έκανε ένα φόνο. Ακόμη, μπορεί να μεγαλοποιείται ένα επεισόδιο πυροβολισμών στον αέρα κάποιων αστυνομικών που διέφευγαν δεκάδων μανιασμένων κουκουλοφόρων; (όπως ίσως θα έκαναν οι περισσότεροι κατήγοροί τους αν κανείς απειλήσει την ζωή τους) Δηλαδή: Δεν ενδιαφερόμαστε για τους εγκληματίες και διαμαρτυρόμαστε γιατί οι καταδιωκόμενοι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να σωθούν! Έλεος!

Μια από τα ίδια έχουμε κάθε τόσο: Σήμερα, υπάρχει κοινωνική δυσφορία, λένε κάποιοι, και αυτή η δυσφορία δικαιολογεί, δήθεν, το κάψιμο των πόλεών μας και των περιουσιών βιοπαλαιστών και των οικογενειακών επιχειρήσεων (τις κροκοδείλιες αποκηρύξεις των εμπρηστών ας τις απευθύνουν προς πνευματικά υπανάπτυκτους).

Ας πούμε λοιπόν το αυτονόητο: Οι αστυνομικοί είναι έλληνες πολίτες. Οι αστυνομικοί επιφορτίζονται με την δική μας ασφάλεια και την διαφύλαξη του νόμου που εμείς ορίζουμε. Και όταν ένας ή περισσότεροι αστυνομικοί παρανομήσουν θα πρέπει να ελεγχθούν όπως κάθε άλλος εξ ημών αλλά όχι να αποδίδεται συλλογική ευθύνη ή να γίνεται αφορμή για επιθέσεις κατά ενός σημαντικού θεσμού του κράτους (το ίδιο ισχύει για κάθε κράτος ανεξαρτήτως καθεστώτος). Ποιος εξάλλου από τους παραπονιάρηδες των τηλεοπτικών παραθύρων ζήτησε στο παρελθόν καλύτερη εκπαίδευση και καλύτερη μόρφωση των μελών των σωμάτων τάξης;

Ενόσω οι άνθρωποι δεν θα είναι αλτρουιστές, η κοινωνικοπολιτικά προσδιορισμένη τάξη-δικαιοσύνη και η ευνομία των πολιτισμένων πολιτειών θα διασφαλίζεται με σώματα τάξης. Και πάλιν: Πολλοί συγχέουν την αστυνομοκρατία ενός δεσποτικού καθεστώτος με τα σώματα ασφαλείας ενός ευνομούμενου και δημοκρατικού κράτους.

Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής για κάτι πολύ σκληρό αλλά απόλυτα αληθές!! που επιβάλλεται να τονιστεί: Είναι πνευματική ασθένεια να θέλει κανείς να καταστρέψει τον δικό του εθνικό πολιτισμό. Είναι πνευματική ασθένεια να μισεί κανείς υπαρξιακά τα δικά του σώματα ασφαλείας που διασφαλίζουν την εσωτερική τάξη-δικαιοσύνη. Είναι πνευματική ασθένεια να μισεί τους θεσμούς της πολιτείας του. Και είναι πνευματική ασθένεια να μισεί κανείς τα δικά του σώματα εξωτερικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την εθνική ανεξαρτησία. Τι είναι, εξάλλου, φασισμός αν δεν είναι η εχθρότητα κατά του πολιτικού πολιτισμού ενός λαού και των θεσμών που του επιτρέπουν να είναι ελεύθερος, να διεξάγει ειρηνικούς κοινωνικούς αγώνες και να ευημερεί!

Μιας και μερικοί συνάδελφοι που απάντησαν στο αρχικό μου μήνυμα καλούν να αναζητήσουμε τα αίτια, επισημαίνω πως τρεις δεκαετίες μετά τις διαδηλώσεις μας κατά της εγκάθετης δεσποτικής Χούντας στην Σόλωνος και στα Πατήσια με αίτημα την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία και την δημοκρατία διαπιστώνουμε πως μερικοί  συμπολίτες μας δεν θέλουν το έθνος μας, δεν θέλουν το κράτος μας και δεν θέλουν τους θεσμούς μας. Αντί να βλέπουν εγκληματίες στους πυρπολητές των Πόλεών αλληθωρίζουν και βλέπουν αγωνιστές της … κοινωνικής δικαιοσύνης. Ας είναι τουλάχιστον ειλικρινείς για να δηλώσουν ευθαρσώς τι ακριβώς θέλουν.

Πολλοί από αυτούς είναι οι ίδιοι που το 2003-4 έλεγαν πως στο όνομα της «μετά-εθνικής εποχής» (δηλαδή στον κοπανιστό αέρα της νοσηρής φαντασίας τους) έπρεπε να δεχθούμε  μετ’ ευχαριστών το φασιστοειδές σχέδιο Αναν. Σχέδιο φασιστικό, σχέδιο ανελεύθερο, σχέδιο αντιδημοκρατικό, σχέδιο βάρβαρο (θεμελιωμένη επιστημονική θέση: βλ. http://www.ifestosedu.gr/32RuleofLaw.htm, ανάλυση της διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας που κανένας ανανιστής δεν είχε την επιστημονική εντιμότητα να πει mea culpa ή να επιχειρήσει να την αντικρούσει στοιχειωδώς). Πολλοί από αυτούς είναι οι ίδιοι που γέμισαν λίστες ντροπής υπέρ της πλεκτάνης που θα έθρεφε το διεθνοφασιστικό θηρίο: τους άγγλους αποικιοκράτες, τους αμερικανούς νέο- συντηρητικούς και τους στρατοκράτες της ’γκυρας. Και όλα αυτά στο όνομα μεταμοντέρνων δήθεν «προοδευτικών» ιδεολογημάτων που παθαίνοντας παράκρουση προβλέπουν την άμεσα επερχόμενη παγκόσμια ενότητα. Οι ίδιοι περίπου «συνωστισμένοι» στις ίδιες περίπου λίστες στήριξαν τις ανεκδοτολογικές αποδομητικές ιστοριογραφίες. 

Σίγουρα, οι περισσότεροι συμπολίτες μας είναι καλόπιστοι. Όμως, ένα μεγάλο μεταμοντέρνο πέπλο που αποδυναμώνει και ροκανίζει τα πνευματικά θεμέλια της κοινωνίας πλανάται πάνω από τις πόλεις μας (βλ. αναφορές και στο πρώτο μου μήνυμα που αναρτήθηκε αναθεωρημένο στην διεύθυνση http://www.ifestosedu.gr/73επικαιρασχολια.htm). Πολλοί έλληνες πλέον επί δεκαετίες έχουν υποστεί πνευματικά βασανιστήρια από ξενόφερτες ιδεολογίες, ιδεολογήματα και θεωρήματα που πάντοτε εξυπηρετούν ηγεμονικούς σκοπούς. Ούτε οι πρώτοι είναι που το έπαθαν ούτε θα είναι οι τελευταίοι. Περισσότερη ανάλυση σε επερχόμενη μονογραφία ακαδημαϊκής υφής για το ζήτημα του μεταμοντερνισμού που ροκανίζει τα κοινωνικοπολιτικά θεμέλια στην Ευρώπη, στην Ευρώπη και ευρύτερα. 

ΝΒ

Στο τέλος παραθέτω, γι’ αυτούς που δεν παρακολούθησαν την συζήτηση, το αρχικό μου μήνυμα.

Π. Ήφαιστος

Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

www.ifestosedu.gr  - info@ifestosedu.gr

 

 

 Π. Ήφαιστος - P. Ifestos - 9.12.2009

www.ifestosedu.gr - info@ifestosedu.gr

  -----Original Message-----

From: Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum [mailto:HELLENIC-PROFESSORS-PHDS@HEC.GREECE.ORG] On Behalf Of N.Sifakis

Sent: Tuesday, December 09, 2008 2:34 PM

To: HELLENIC-PROFESSORS-PHDS@HEC.GREECE.ORG

Subject: Re: On Athens's Riots and the Killing of the Young Boy

 Π. Ήφαιστος - P. Ifestos

www.ifestosedu.gr - info@ifestosedu.gr

 ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

To: 'Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum'
Subject: μεταψυχροπολεμικός αριστερο-δεξιο-αναρχο-σοσιαλο-κεντρωο-μεταμοντέρνος ιδεολογικός χυλός και το κάψιμο των πόλεών μας

 Αγαπητοί,

 Θα θυμάστε ότι πριν λίγο καιρό σας είχα στείλει το σημείωμά μου για την Βαρβαρική εισβολή στα Πανεπιστήμια: "είναι και αυτοί μια κάποια λύση».  (http://www.ifestosedu.gr/87ΒαρβαρικήΕισβολή.htm). Σήμερα το φαινόμενο προεκτείνετε πανελλαδικά σ’ ένα παραλογισμό ευρύτερης πλέον πανελλαδικής κλίμακας. Καλά θα κάνουμε να δούμε τα αντικειμενικά γεγονότα που για κάποιους περίεργους λόγους όπως φαίνεται ελάχιστοι βλέπουν:

1.                  Είχαμε ένα φόνο για το οποίο σε κάθε ευνομούμενο κοινωνικοπολιτικό σύστημα αρμόδια είναι η δικαιοσύνη για να αποφανθεί κατά πόσο οφείλεται σε εγκληματική πρόθεση, αμέλεια, αδεξιότητα ή όπως άλλοι συνάδελφοι υπαινίχθηκαν σε έλλειμμα επαγγελματισμού που σε κάθε περίπτωση στο επίπεδο της πολιτείας στην Ελλάδα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

2.                  Ο φόνος αυτός γίνεται αιτία μιας ανεύθυνης αντιπολιτευτικής δημαγωγίας που γενικεύει ασύστολα με άλματα ντροπιαστικά για την ανθρώπινη νοημοσύνη και την στοιχειώδη ανθρώπινη λογική, αλλά και μιας εξίσου ανεύθυνης κυβερνητικής εξουσίας που αντί να βάλει τα πράγματα στην θέση της αντιδιαστέλλοντας τον φόνο από την ανάγκη ευνομίας έντρομη αφήνει τους βαρβάρους να καταστρέψουν την οικονομική ζωή των πόλεων, να καταστρέψουν την περιουσία βιοπαλαιστών της ζωής που στήνουν μια οικογενειακή επιχείρηση και να απειλούν τους φιλειρηνικούς πολίτες των πόλεών μας. Όλοι μαζί ντροπιαστικά και προσβλητικά για την μνήμη του φονευμένου νέου μας ρίχνουν ένα δρακρύβρεχτο πέπλο για να επισκιάσουν τα ιδεολογικοπολιτικά βέλη που όλοι ρίχνουν εναντίον όλων. Για να επισκιάσουν έτσι την πραγματική τους έγνοια: Ποιος θα συνεχίσει να λυμαίνεται τον πολιτειακό πλούτο, δηλαδή τον κόπο μας.

3.                  Για να σταθώ στο τελευταίο, προσβάλλεται η αισθητική μας όταν παρακολουθούμε διαλόγους πολιτικών, ύπουλες πολιτικές στοχεύσεις σχολιαστών κατά τα άλλα ταγμένων και ορκισμένων σε άρθρα δεοντολογικής πίστης για την δημόσια πληροφόρηση και ακόμη πιο ύπουλες ιδεολογικοποιήσεις του φόνου για να περάσουν δήθεν «προοδευτικά» μηνύματα τα οποία θρέφουν τους βάρβαρους που ισοπεδώνουν την πόλη μας.

4.                  Την ίδια στιγμή η δημόσια σφαίρα αποστειρώθηκε από μεγάλα ζητήματα της εθνικής μας ζωής: Το μακεδονικό, τις τουρκικές προκλήσεις στην Θράκη, το ρεζίλι στο Καστελόριζο που παρουσιάστηκε ως περίπου εθνικός θρίαμβος και τον πολύ τωρινό!! ναυτικό αποκλεισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας που προδικάζει την μελλοντική ιδιοκτησία ενός τεράστιου όπως γράφτηκε υποθαλάσσιου πλούτου που βρίσκεται στον βυθό της περιοχής που εκτείνεται από την νότια Κύπρο μέχρι το Αιγαίο. Ποιος δίνει στους σημερινούς κατόχους της εξουσίας να αφήνουν να χάνεται αυτό που το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες δίνει στην Ελλάδα και στην Κυπριακή Δημοκρατία!

5.                  Τέλος αλλά όχι το τελευταίο που θα μπορούσε να αναφερθεί, ευαγή ιδρύματα που χρηματοδοτούν κερδοσκόποι και έξωθεν «υπηρεσίες» συνεχίζουν τις επιστημονικά μακάβριες προπαγανδιστικές δραστηριότητες που αποπροσανατολίζουν την Ελλάδα από μια ορθολογιστική διπλωματία και την σέρνουν από τον ένα καταστροφικό κατευνασμό στον άλλο. Αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά δύο τουλάχιστον δεκαετιών και τώρα πληρώνουμε το τίμημα. Πολλά επέρχονται. Εμείς θα τα αποτυπώσουμε σε επερχόμενες δημοσιεύσεις. Τι σημασία έχει όμως όταν οι ενδιαφερόμενοι δεν τα βλέπουν την στιγμή που πρέπει!  

Δεν θα επεκταθώ εδώ για τα αίτια. Λέω μόνο ότι ευθύνονται οι ξενόφερτες ιδεολογίες που από καιρό ροκανίζουν τον ελληνικό κατ’ αλήθειαν συλλογικό βίο και των οποίων η λογική κατάληξη είναι ο μεταμοντέρνος κατήφορος προς το απόλυτο μηδέν, την αναρχία και το χάος. Μεταξύ άλλων είναι:

1.      Τα αδιέξοδα φιλελεύθερα και μαρξιστικά υλιστικά θεωρήματα και ιδεολογήματα. Στις μέρες μας συγκλίνουν για φτιάχνουν ένα ελάχιστα θρεπτικό μεταμοντέρνο χυλό που απονευρώνει την ελληνική κοινωνία. Όλα αυτά συσκοτίζουν την αλήθεια, ότι δηλαδή η δική μας κοινωνική δικαιοσύνη είναι ζήτημα των δικών μας κοσμοθεωριών, των δικών μας ηθικοκανονιστικών επιταγών και των δικών μας ιστορικών συνθηκών (και κανενός άλλου στην υπόλοιπη οικουμένη ή στο σύμπαν)

2.      Τα εν γένει αντιπνευματικά ιδεολογήματα που θρέφουν μια αντίληψη της δημόσιας σφαίρας που ροκανίζει τον συλλογικό μας ορθολογισμό και που επηρεάζει δραστικά τις έσχατες αλήθειες κάθε βιώσιμης κοινωνίας για το πώς διαμορφώνονται το Πολιτικό, οι ιεραρχίες, τα συλλογικά νοήματα, η δικαιοσύνη και οι ηθικοκανονιστικές δομές.

3.      Η ιδεολογική χρήση της ιστορίας η οποία αφού έκτισε επίπλαστες «κρατικές-εθνικές» κατασκευές στην Δύση, αντεστραμμένη τώρα αποδομεί όχι μόνο τα δικά της τέρατα αλλά και όποια πολιτεία δεν τις έχει ανάγκη, για παράδειγμα, ιστορικά έθνη όπως το δικό μας και άλλω=

1)                 είλεται σε εγκληματική πρόθεση, αμέλεια, αδεξιότητα ή όπως άλλοι συνάδελφοι υπαινίχθηκαν σε έλλειμμα επαγγελματισμού που σε κάθε περίπτωση στο επίπεδο της πολιτείας στην Ελλάδα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

2)                 Ο φόνος αυτός γίνεται αιτία μιας ανεύθυνης αντιπολιτευτικής δημαγωγίας που γενικεύει ασύστολα με άλματα ντροπιαστικά για την ανθρώπινη νοημοσύνη και την στοιχειώδη ανθρώπινη λογική, αλλά και μιας εξίσου ανεύθυνης κυβερνητικής εξουσίας που αντί να βάλει τα πράγματα στην θέση της αντιδιαστέλλοντας τον φόνο από την ανάγκη ευνομίας έντρομη αφήνει τους βαρβάρους να καταστρέψουν την οικονομική ζωή των πόλεων, να καταστρέψουν την περιουσία βιοπαλαιστών της ζωής που στήνουν μια οικογενειακή επιχείρηση και να απειλούν τους φιλειρηνικούς πολίτες των πόλεών μας. Όλοι μαζί ντροπιαστικά και προσβλητικά για την μνήμη του φονευμένου νέου μας ρίχνουν ένα δρακρύβρεχτο πέπλο για να επισκιάσουν τα ιδεολογικοπολιτικά βέλη που όλοι ρίχνουν εναντίον όλων. Για να επισκιάσουν έτσι την πραγματική τους έγνοια: Ποιος θα συνεχίσει να λυμαίνεται τον πολιτειακό πλούτο, δηλαδή τον κόπο μας.

3)                 Για να σταθώ στο τελευταίο, προσβάλλεται η αισθητική μας όταν παρακολουθούμε διαλόγους πολιτικών, ύπουλες πολιτικές στοχεύσεις σχολιαστών κατά τα άλλα ταγμένων και ορκισμένων σε άρθρα δεοντολογικής πίστης για την δημόσια πληροφόρηση και ακόμη πιο ύπουλες ιδεολογικοποιήσεις του φόνου για να περάσουν δήθεν «προοδευτικά» μηνύματα τα οποία θρέφουν τους βάρβαρους που ισοπεδώνουν την πόλη μας.

4)                 Την ίδια στιγμή η δημόσια σφαίρα αποστειρώθηκε από μεγάλα ζητήματα της εθνικής μας ζωής: Το μακεδονικό, τις τουρκικές προκλήσεις στην Θράκη, το ρεζίλι στο Καστελόριζο που παρουσιάστηκε ως περίπου εθνικός θρίαμβος και τον πολύ τωρινό!! ναυτικό αποκλεισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας που προδικάζει την μελλοντική ιδιοκτησία ενός τεράστιου όπως γράφτηκε υποθαλάσσιου πλούτου που βρίσκεται στον βυθό της περιοχής που εκτείνεται από την νότια Κύπρο μέχρι το Αιγαίο. Ποιος δίνει στους σημερινούς κατόχους της εξουσίας να αφήνουν να χάνεται αυτό που το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες δίνει στην Ελλάδα και στην Κυπριακή Δημοκρατία!

5)                 Τέλος αλλά όχι το τελευταίο που θα μπορούσε να αναφερθεί, ευαγή ιδρύματα που χρηματοδοτούν κερδοσκόποι και έξωθεν «υπηρεσίες» συνεχίζουν τις επιστημονικά μακάβριες προπαγανδιστικές δραστηριότητες που αποπροσανατολίζουν την Ελλάδα από μια ορθολογιστική διπλωματία και την σέρνουν από τον ένα καταστροφικό κατευνασμό στον άλλο. Αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο αλλά δύο τουλάχιστον δεκαετιών και τώρα πληρώνουμε το τίμημα. Πολλά επέρχονται. Εμείς θα τα αποτυπώσουμε σε επερχόμενες δημοσιεύσεις. Τι σημασία έχει όμως όταν οι ενδιαφερόμενοι δεν τα βλέπουν την στιγμή που πρέπει!  

Δεν θα επεκταθώ εδώ για τα αίτια. Λέω μόνο ότι ευθύνονται οι ξενόφερτες ιδεολογίες που από καιρό ροκανίζουν τον ελληνικό κατ’ αλήθειαν συλλογικό βίο και των οποίων η λογική κατάληξη είναι ο μεταμοντέρνος κατήφορος προς το απόλυτο μηδέν, την αναρχία και το χάος. Μεταξύ άλλων είναι:

i)        Τα αδιέξοδα φιλελεύθερα και μαρξιστικά υλιστικά θεωρήματα και ιδεολογήματα. Στις μέρες μας συγκλίνουν για φτιάχνουν ένα ελάχιστα θρεπτικό μεταμοντέρνο χυλό που απονευρώνει την ελληνική κοινωνία. Όλα αυτά συσκοτίζουν την αλήθεια, ότι δηλαδή η δική μας κοινωνική δικαιοσύνη είναι ζήτημα των δικών μας κοσμοθεωριών, των δικών μας ηθικοκανονιστικών επιταγών και των δικών μας ιστορικών συνθηκών (και κανενός άλλου στην υπόλοιπη οικουμένη ή στο σύμπαν)

ii)      Τα εν γένει αντιπνευματικά ιδεολογήματα που θρέφουν μια αντίληψη της δημόσιας σφαίρας που ροκανίζει τον συλλογικό μας ορθολογισμό και που επηρεάζει δραστικά τις έσχατες αλήθειες κάθε βιώσιμης κοινωνίας για το πώς διαμορφώνονται το Πολιτικό, οι ιεραρχίες, τα συλλογικά νοήματα, η δικαιοσύνη και οι ηθικοκανονιστικές δομές.

iii)    Η ιδεολογική χρήση της ιστορίας η οποία αφού έκτισε επίπλαστες «κρατικές-εθνικές» κατασκευές στην Δύση, αντεστραμμένη τώρα αποδομεί όχι μόνο τα δικά της τέρατα αλλά και όποια πολιτεία δεν τις έχει ανάγκη, για παράδειγμα, ιστορικά έθνη όπως το δικό μας και άλλων ανατολικών κοινωνιών. Μια τηλεσκοπική επισήμανση: η ιστορική ατυχία της Δύσης εξερχόμενη της φεουδαρχίας να μην διαθέτει έθνος και αυτή η ανορθολογική αντίληψη αναζήτηση τεχνητής εθνικής κατασκευής είναι που οδήγησε στις εθνοκαθάρσεις, στις γενοκτονίες και στους παγκόσμιους πολέμους. Πολλές κοινωνίες δεν είχαν και δεν έχουν ανάγκη τέτοιων στρεβλώσεων. Η ξενοκρατία εδώ όμως συσκοτίζει αυτό το γεγονός με ύστερο παράδειγμα την ανεκδοτολογική ιστοριογραφία που ειδικεύεται στους «συνωστισμούς» και στις αποδομήσεις.  

iv)    Οι συμπαρομαρτούσες «κριτικές» κονστρουκτιβιστικές ασυναρτησίες περί «πατριωτισμού του συντάγματος» που υπονομεύουν την πραγματική κοινωνικοπολιτική συνοχή και δημιουργούν ψευδείς ή επίπλαστες συνειδήσεις.

v)      Το ροκάνισμα της κοινωνικοπολιτικά προσδιορισμένης τάξης και δικαιοσύνης στο όνομα της μιας ή της άλλης οικουμενικής δήθεν δικαιοσύνης ως και να υπάρχει παγκόσμια κοινωνία και παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό σύστημα που θα μπορούσε να την προσδιορίσει.

vi)    Η υπονόμευση των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου και των κρατοκεντρικών θεμελίων της διεθνούς οργάνωσης με προπαγανδισμό των ηγεμονικών αξιώσεων που τις δύο τελευταίες δεκαετίες αιτιολογούσαν το γεωπολιτικό πλιάτσικο. Καλά θα κάνουμε να θυμηθούμε τους ημέτερους κράχτες των επεμβάσεων για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» και τις συμπαρομαρτούντες επεμβάσεις. Ο Παναγιώτης Κονδύλης εύστοχα έγραψε «όσα ωφελούν τους ιδιοτελείς προπαγανδίζουν οι αφελείς». Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές τις επεμβάσεις και την ιστοριογραφική/κοσμοθεωρητική αποδόμηση καθώς και φασιστοειδή σχέδια όπως αυτό του Αναν για το κυπριακό τα έθρεψαν όπως ήδη γράψαμε ένας μεταψυχροπολεμικός αριστερο-δεξιο-αναρχο-σοσιαλο-κεντρωο-μεταμοντέρνος ιδεολογικός χυλός τον οποίο διόλου τυχαία χρηματοδοτούσε ένα ευρύ φάσμα διεθνικών και αδιαφανών δρώντων που εκτεινόταν από τον κερδοσκόπο μεγαλοαπατεώνα Σόρος μέχρι τις αμερικανικές «υπηρεσίες» και τα διάσπαρτα «ινστιτούτα» τους.

Όλα τα πιο πάνω ανορθολογικά και παράλογα είναι που εισρέουν στα μυαλά των παιδιών τα οποία δεν αντιλαμβάνονται πως ένας φόνος δεν δικαιολογεί να κάψουν την Πόλη μας!

Γιατί όμως να το καταλάβουν οι έφηβοι όταν δεν το κατάλαβαν όλοι αυτοί που αυτές τις μέρες παρελαύνουν στις τηλεοράσεις κάνοντας ιδεολογικά κηρύγματα αντί να καλέσουν να διασφαλιστεί η κοινωνικοπολιτικά προσδιορισμένη ελληνική τάξη και δικαιοσύνη. Ποιος να δείξει πραγματική πίστη και νομιμοφροσύνη σε αυτό τον τόπο, όμως, όταν τα πνευματικά σωθικά πολλών έχουν μακρόχρονα διαβρωθεί από αδιέξοδες ιδεολογίες κάθε είδους και κάθε απόχρωσης και από εγκάθετα ιδρύματα των ηγεμονικών αξιώσεων!

Για να παραφράσω και να αντιστρέψω τον Αριστοτέλη, «ένας αναληθής κατ’ αλήθειαν βίος που αναζητεί μια φανταστική παγκόσμια κατασκευή, οδηγείται σ’ ένα ψευδή και στρεβλό τρόπο ζωής ο οποίος ούτε την εσωτερική τάξη-δικαιοσύνη διασφαλίζει ούτε για την εθνική ανεξαρτησία νοιάζεται».

Τα παιδιά έτσι δασκάλους έχουν έτσι, αναμενόμενα, αυτά πράττουν. Ραγδαία τις δύο τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα χάνει τα νοήματά της, τις ιεραρχίες της και τους κοσμοθεωρητικους της προσανατολισμούς.

Ολοένα και περισσότερο την καλύπτει ένας μεταμοντέρνος χυλός που την ροκανίζει και την εκμηδενίζει.

Ένα σοβαρό ερώτημα βεβαίως είναι: Ποιος χαίρεται και ποιος λυπάται, ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από αυτό τον πασίδηλο εκμηδενισμό του νεοελληνικού κράτους;  

 

Υστερόγραφο και απάντηση σε ορισμένα ακόμη σχόλια συναδέλφων. Επιτρέψτε μου να καταχραστώ του χώρου για ακόμη μια παρέμβαση με αφορμή σχόλια για το άσυλο.

 Πρώτον, δεν πρόσεξα να έχει κανείς εισηγηθεί την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου. Πανεπιστημιακό άσυλο είναι το δικαίωμα των φοιτητών και των καθηγητών να συναθροίζονται ανεμπόδιστα στους χώρους του πανεπιστημίου, να διαλογίζονται ανεμπόδιστα και συζητούν, να ερευνούν, να γράφουν, να διδάσκουν και να διδάσκονται, να συνεδριάζουν, να ψηφίζουν τα όργανά τους και να απολαμβάνουν την άσκηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας χωρίς απειλές χρήσης βίας ή χρήση βίας. Κανείς επίσης να μην καταστρέφει τα γραφεία τους, τους χώρους διδασκαλίας και τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Αυτά θα πρέπει να προστατευτούν και όχι κάποιο ανύπαρκτο σε πολιτισμένες κοινωνίας δήθεν δικαίωμα παραβίασης όλων αυτών των αγαθών. Αυτό είναι ένα θλιβερό προνόμιο μοναδικά ελληνικό που δεν παραβιάζει μόνο την ακαδημαϊκή μας ελευθερία αλλά και την ελευθερία μας εν γένει. "Δημοκρατική χώρα" σημαίνει να προστατεύεται τόσο η ακαδημαϊκή ελευθερία, όσο και η ελευθερία εν γένει, κατά βάρβαρων συμπεριφορών και πράξεων, δηλαδή, κατά άσκησης μη νομιμοποιημένης βίας. Τα περιθώρια της νομιμοποιημένης βίας εξάλλου, τα προσδιορίζει όχι ο καθείς σύμφωνα με την βούλησή του αλλά η πολιτική διεργασία στην οποία όλοι συμμετέχουμε ή πρέπει να συμμετέχουμε ως πολίτες. Ανεξαρτήτως πολιτικής τυπολογίας, εξάλλου, πουθενά και σε καμιά ευνομούμενη χώρα του παρόντος, του παρελθόντος και του μέλλοντος δεν υπάρχουν νησίδες βαρβαρότητας.

 Δεύτερον, η ίδια προβληματική ισχύει για τις ασφαλιστικές, τις περιουσίες και τις λιγότερο ή περισσότερο αιμοσταγείς τράπεζες. Αυτά τα ζητήματα και πολλά άλλα που αφορούν τον δημόσιο βίο οποιουδήποτε κράτους -καπιταλιστικού, κομμουνιστικού, αρχαίου, σύγχρονου ή μελλοντικού- δεν μπορούν να οροθετούνται και να οριοθετούνται από βίαιους μασκοφόρους που λεηλατούν και πυρπολούν.  Δεν οροθετούνται και οριοθετούνται δικαιακά, επίσης, από γνώμες που αφορούν την προσωπική φιλοσοφική προαίρεση του καθενός. Οι γνώμες κατατίθενται στην πολιτική τράπεζα και παλεύουμε πολιτικά όχι στην βάση της ωμής, απρόκλητης και αθέμιτης ισχύος. Πολιτικός πολιτισμός σημαίνει κοινωνικοπολιτικά προσδιορισμένη δικαιοσύνη και όχι αναρχία και κατανομή πόρων που στηρίζεται στην κοινωνικά ανεξέλεγκτη βία. Εκτός, όπως έγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου, και αν συγχέουμε την ασέβεια απέναντι στους νόμους της πολιτείας με την έννοια της επανάστασης. Επανάσταση υπάρχει όταν η πατρίδα κατακτήθηκε από ξένους εισβολής ή όταν εγκάθετοι κατεξουσιάζουν δεσποτικά. Αν κανείς βλέπει λόγους για επανάσταση ας τους εξηγήσει. Και επανάσταση δεν κάνουν όσοι μασκοφόροι σπάζουν και πυρπολούν οικογενειακές επιχειρήσεις στο κέντρο των Πόλεων (μας). 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Η παράνοια φίμωσε τη Γιορτή

Καθημερινή, 28.12.2008. Tου Xρηστου Γιανναρα  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_28/12/2008_297489

Το «Χριστός γεννάται, δοξάσατε» πνίγηκε φέτος στον απόηχο της λυσσαλέας κραυγής «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Και η «επί γης ειρήνη», η άλλη εκείνη ειρήνη που δεν παραπέμπει στο αμεριμνομέριμνον της καταναλωτικής αποχαύνωσης, αλλά σε ελπίδα νίκης καταπάνω στον θάνατο, απόμεινε λόγος περιθωριακός, διακοσμητικός αισθημάτων. Σαν κάποιες φιοριτούρες της εμπορικής καπηλείας των Χριστουγέννων που απόμειναν στις θρυμματισμένες και καμένες βιτρίνες θυμητάρια βανδαλισμού, καθόλου ίχνη Γιορτής.

Ολοφάνερα πια, άξονας συνοχής της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι η κοινωνούμενη εμπειρική αναζήτηση αλήθειας, δηλαδή «νοήματος» της ύπαρξης και της συνύπαρξης. Δεν είναι η ποιότητα ζωής, δηλαδή η χαρά των σχέσεων κοινωνίας, ούτε ο πολιτισμός που τον χτίζει πάντοτε η ανιδιοτέλεια της αναζήτησης και της σχέσης. Μια αντικοινωνική, απάνθρωπη βία ντύνεται τη λεοντή της δήθεν εξέγερσης για περισσότερη δημοκρατία και μαζί με την παθητικότητα των πολλών μπροστά στην απάτη, στην ανομία, στο έγκλημα, με τραγική την ιδιοτέλεια των μπροστάριδων, δεν αφήνει περιθώρια να ξεμυτίσει έστω υπόμνηση Γιορτής.

Ο λόγος για τα Χριστούγεννα απόμεινε ψίθυρος εντελώς ανίκανος να αναμετρηθεί με τη βροντώδη και ανεξέλεγκτη παράνοια. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για τα χειροπιαστά της καθημερινότητας, να ξεχωρίσουμε τη δημοκρατία από την οχλοκρατία και ανομία, πώς λοιπόν να μιλήσουμε για κοινωνούμενη ψηλάφηση ελπίδας που γεννάει πανηγύρι Γιορτής; Πραγματικά, ο πανικός δεν είναι τόσο από την τυφλή βία, είναι από τον κυρίαρχο στον δημόσιο λόγο (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες) παραλογισμό, την απροσμέτρητη σύγχυση.

Εξωραΐζουν και ηρωοποιούν σαν «εξέγερση» της νεολαίας τις πολιορκίες αστυνομικών τμημάτων από δεκάχρονα και δεκαπεντάχρονα παιδιά, που μόνο συναισθηματικά (ή με το αφιόνι έντεχνης προπαγάνδας) μπορούν να συνεπαρθούν για κάτι διαφορετικό από τον χαβαλέ. Και με τον ξεσηκωμό των παιδιών θέλουν να καμουφλάρουν τις συντονισμένες (εκ προμελέτης και κατά συρροήν) απόπειρες δολοφονίας αστυνομικών υπαλλήλων από ενήλικες κουκουλοφόρους με λοστούς, τσεκούρια και βόμβες μολότωφ. Ούτε καν απόφαση της θεσμικής δικαιοσύνης δεν ξεμύτισε ποτέ να οριοθετήσει το έγκλημα: οι εξόφθαλμες απόπειρες δολοφονίας εκ προθέσεως προσάγονται στον εισαγγελέα και απαλλάσσονται – οι θεσμοί υποτάσσονται στην απειλή της βίας.

Να δεχθούμε ότι η αφορμή οργής είναι δικαιολογημένη. Οτι υπάρχουν αστυνομικοί που αυθαιρετούν, φτάνουν σε αδικοπραγίες, κάποιοι και σε φόνο. Οτι οι προφανώς ένοχοι δικάζονται μεροληπτικά, τους επιβάλλονται μικρές ή καθόλου ποινές. Ομως γιατρεύεται το κακό με το να προπηλακίζουμε χυδαία όλους ανεξαίρετα όσους βγάζουν το ψωμί τους σαν αστυνομικοί υπάλληλοι; Να προσπαθούμε να τους κάψουμε ζωντανούς, να τους λυώσουμε με λοστούς και τσεκούρια μόνο επειδή φοράνε στολή; Οταν βγαίνει αρχηγός κόμματος ή περιώνυμος σατυρικός σχολιαστής και δικαιώνουν εξυμνητικά τις ωμές απόπειρες δολοφονίας αστυνομικών, ποιος θεσμός μπορεί να συμμαζέψει την παράνοια;

Να δεχθούμε δικαιολογημένη την έκρηξη της συλλογικής οργής. Αλλά, αν αφορμή της οργής είναι συμπεριφορές αστυνομικών που οφείλονται στην κακή τους εκπαίδευση, στην απουσία πειθαρχικού τους ελέγχου, στην κραυγαλέα ανικανότητα της πολιτικής τους ηγεσίας, γιατί να ζητάμε το αποδιοπομπαίο σφάγιο σε μια επαγγελματική τάξη βιοπαλαιστών υπαλλήλων και όχι στους κυρίως υπεύθυνους; Γιατί να εξωραΐζεται ο πρωτογονισμός που καίει καταστήματα, αυτοκίνητα, τράπεζες προκειμένου να εκδικηθεί εγκλήματα αστυνομικών, ναι, απαραδέκτως πολλά, αλλά οπωσδήποτε μεμονωμένα; Για όσους ιατρογενείς θανάτους συμβαίνουν στα νοσοκομεία, είναι λογικό να βγούμε στους δρόμους ουρλιάζοντας «Γιατροί, γουρούνια, δολοφόνοι» και να καίμε την πόλη; Το διανοείται κανείς; Υπάρχει εγκληματικότερος (χιτλερικότερος) ρατσισμός από το μεθοδευμένο συλλογικό μίσος για συγκεκριμένη επαγγελματική τάξη;

Αν φταίει η κυβέρνηση για την εγκληματική συμπεριφορά αστυνομικών και για τις μεθόδους καταστολής της ανομίας, γιατί η οργή των δημοκρατικά ευαίσθητων δεν ξεσπάει σε καταστροφή και πυρπόληση κομματικών γραφείων και κυβερνητικών κτηρίων; Εκφραση ωμής κτηνωδίας θα ήταν και ένα τέτοιο ξέσπασμα, θα είχε όμως κάπως εμφανέστερο λογικό έρεισμα από τη συντριβή, στα τυφλά, του κοινωνικού ιστού της χώρας, το βύθισμά της σε χάος οικονομικό που το πληρώνει πρώτη η φτωχολογιά.

Το σίγουρο είναι ένα: Η κυβέρνηση αποδείχθηκε δραματικά ανίκανη να αναμετρηθεί με το πραξικόπημα της παρανοϊκής βίας. Και η αντιπολίτευση αηδιαστικά ιδιοτελής, με μοναδική έγνοια να ψηφοθηρήσει. Ο πολίτης βρίσκεται παγιδευμένος στο αδιέξοδο ανάμεσα στη φαυλεπίφαυλη ανικανότητα και στον αδίστακτο καιροσκοπικό αμοραλισμό.

Για την ανικανότητα της κυβέρνησης και τη φαυλότητα του δημόσιου βίου την ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός. Ομως, το κόμμα του αντιπροσωπεύει τη θεσμική δυνατότητα (δυστυχώς όχι και την πολιτική πραγματικότητα) μοναδικής εναλλακτικής στην άσκηση της εξουσίας αντιπρότασης έναντι του σοσιαλεπώνυμου αμοραλισμού και του συρριζωμένου στη βία μηδενισμού. Αν η ανικανότητα του πρωθυπουργού συμπαρασύρει και το κόμμα του στον πολιτικό καταποντισμό, η ελληνική κοινωνία θα μείνει για άλλα είκοσι χρόνια έρμαιο στον μονόδρομο της αναξιοκρατίας, του συνδικαλιστικού γκανγκστερισμού, της ιδεολογικής τρομοκρατίας, του κράτους, του υποταγμένου στις «κλαδικές».

Δεν μπορεί να μην υπάρχει μέσα στο κυβερνών κόμμα ένας πυρήνας ανθρώπων με συνείδηση της ευθύνης τους για την πατρίδα και επαρκή ανιδιοτέλεια. Ενας τέτοιος πυρήνας οφείλει να θέσει θέμα ηγεσίας και να προκαλέσει την απόσυρση του πρωθυπουργού. Οχι για να ανοίξει ο δρόμος στις φτηνές ορέξεις σπιθαμιαίων έως και κωμικών δελφίνων, άρρενες και θηλυκού γένους. Αλλά για να υποχρεωθεί αυτό το κόμμα, ύστερα από εικοσιεπτά ολόκληρα χρόνια, να αναζητήσει κριτήρια διάκρισης ποιοτήτων, κριτήρια εντοπισμού ηγετικών χαρισμάτων.

Πέντε ολόκληρα χρόνια, το κυβερνών κόμμα απέδειξε ότι δεν διαφέρει σε μεθόδους και σε στόχους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ιδια αναξιοκρατία, ίδια παθητικότητα απέναντι στον γκανγκστερικό συνδικαλισμό, ίδια αθλιότητα κομματικού κράτους, ίδια ντροπή συνδρόμου κατωτερότητας στην εξωτερική πολιτική. Μοναδική διαφορά το γεγονός ότι ο αμοραλισμός και ο μηδενισμός του κυβερνώντος κόμματος είναι δεύτερο χέρι, απομίμηση συνταγής για δήθεν σίγουρη επανεκλογή, παρακολούθημα φτηνιάρικης εξουσιολαγνείας. Δεν προβλήθηκε σαν ιδεολογική πρωτοπορία και κοινωνική αυταξία. Αν τώρα η αναζήτηση καινούργιου αρχηγού πιθηκίσει και την καταφυγή σε ολίγιστη και κωμική ηγετική επάρκεια για να συνεχίζεται η οικογενειοκρατία στο τεταρτοκοσμικό Ελλαδιστάν, τότε και η προσέλευση του πολίτη στην κάλπη θα είναι πια περιττή.

-------------------------------------------------------------

Σημ. Π. Ήφ. Παραθέτω το κείμενο του Χρήστου Γιανναρά για τα επίμαχα γεγονότα. Όπως πάντα μεστός και περιεκτικός. Επισημαίνω μόνο την φράση: " Και όλοι γύρω να ερμηνεύουν την «εκτόνωση» ή τον χαβαλέ σου σαν «αμφισβήτηση» και «διαμαρτυρία» για την ανεργία που σε περιμένει ή για το μάταιο της ανάπηρης σπουδής σου. Ωσάν να υπάρχει σκολιαρόπαιδο σήμερα που να διαβάζει εφημερίδα και πολιτικές αναλύσεις, να ξέρει να προβληματιστεί για το μέλλον του."

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_21/12/2008_296918

Η αλογία υποστύλωμα της κομματοκρατίας

21.12.2008 Tου Xρηστου Γιανναρα

Συμπερασματική κρίση προσωπική, υποκείμενη σε έλεγχο επαλήθευσης ή διάψευσης: Ο εφιάλτης βίας και καταστροφής που έζησαν οι ελλαδικές μεγαλουπόλεις, μετά το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, δεν μπορεί να θεωρηθεί συγκυριακός και απρόβλεπτος. Κυοφορήθηκε είκοσι εφτά ολόκληρα χρόνια, υπήρξαν σημάδια, με σχεδόν καθημερινή συχνότητα, της τερατογένεσης που προμηνυόταν. Στον εφιάλτη εκβάλλουν συγκεκριμένες πολιτικές πρακτικές τριών δεκαετιών.

Πρώτη, η λεγόμενη πολιτική «εκδημοκρατισμού» της παιδείας. Ο «εκδημοκρατισμός» αποτέλεσε τη συνεπέστερη μάλλον έκφανση του τάχα και αριστερού λαϊκισμού, μαζί και των μηδενιστικών «προοδευτικών» ιδεολογημάτων «αποδόμησης». Ταυτίστηκε στην πράξη ο «εκδημοκρατισμός» με την αξιωματική αρχή ότι στα παιδιά «όλα επιτρέπονται». Το σχολειό δεν είναι στίβος άσκησης που ετοιμάζει τη νεολαία να αναλάβει, με την ενηλικίωσή της, τις ευθύνες του πολίτη, όχι. Το σχολειό παραμυθιάζει τον ανήλικο ότι έχει κιόλας όλες τις προνομίες, όλα τα δικαιώματα του πολίτη χωρίς την παραμικρή υποχρέωση αντιπροσφοράς, χωρίς προϋποθετικά εχέγγυα υπευθυνότητας.

Η πολιτική «εκδημοκρατισμού» είκοσι εφτά χρόνια τώρα δεν διαμορφώνει πολίτες. Ετοιμάζει αντιστασιακούς σε μια φαντασιωδώς επερχόμενη χούντα. Η χούντα παραμονεύει παντού, κάθε αστυνομικός είναι χούντα, «μπάτσος, γουρούνι, δολοφόνος», χούντα είναι το συντεταγμένο κράτος, είναι κάθε τι δημόσιο: σχολικό ή πανεπιστημιακό κτίριο, τα δημόσια μέσα μεταφοράς, τα δωρεάν βιβλία, οι πινακίδες για την τροχαία κίνηση στους δρόμους, οι τοίχοι των σπιτιών που προσφέρονται για να «εκφράσουν» τα παιδιά την αντίστασή τους στην επαπειλούμενη καταπίεση.

Από την πρώτη τάξη του Δημοτικού η «προοδευτική» πολιτική ποτίζει τα παιδιά, είκοσι εφτά ολόκληρα χρόνια, με το αφιόνι της διεκδίκησης δικαιωμάτων τους. Τα μαθαίνει να συνδικαλίζονται, να απαιτούν αυτό που τους γυαλίζει με μεθόδους ωμού εκβιασμού: Με καταλήψεις των χώρων της σχολικής τους ζωής, δηλώσεις, βανδαλισμούς, βάναυση συμπεριφορά απέναντι στον δάσκαλο και στον γονιό. Δεν ξέρουν τι θα πει σχολική «κοινότητα». Ξέρουν το «μαθητικό κίνημα», τη στράτευση στον γενιτσαρισμό των «κινητοποιήσεων». Δεν τους μίλησε ποτέ η πολιτεία για τη χαρά της ασκητικής που προϋποθέτει η μετοχή, η άμιλλα, το άθλημα των σχέσεων κοινωνίας. Δημοκρατία για τον μαθητόκοσμο στην Ελλάδα σημαίνει τον χαβαλέ της «αποχής», του αποκλεισμού κεντρικών δρόμων για να παραλύει η κυκλοφορία, σημαίνει να ηδονίζεσαι από τη μέθη ισχύος όταν μπορείς να βασανίζεις πολλούς.

«Ολα επιτρέπονται». Στα εννέα χρόνια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης όλοι οι μαθητές είναι αυτονόητο να προάγονται, κανένας δεν επαναλαμβάνει μια τάξη. Ο θεσμός των μετεξεταστέων, της βαθμολογίας, της γραπτής δοκιμασίας είναι γραφικές τυπικότητες, τα παιδιά μαθαίνουν να τις περιφρονούν. Φτάνουν στο γυμνάσιο ή το τελειώνουν και πολλοί μαθητές δεν ξέρουν τις στοιχειώδεις αριθμητικές πράξεις ή και να ορθογραφήσουν το όνομά τους. Φτάνουν στο πανεπιστήμιο και αν τους δώσεις τέσσερις λέξεις να τις συντάξουν σε λογική πρόταση, είναι για τους περισσότερους αδύνατο. Οι εξεταστές του ΑΣΕΠ μπορούν να βεβαιώσουν ποια ποσοστά εμφανίζει ο λειτουργικός αναλφαβητισμός που διεκδικεί θέσεις εργασίας στην Ελλάδα σήμερα.

Για λόγους «εκδημοκρατισμού» κατάργησε ο «προοδευτικός» λαϊκισμός τη στοιχειωδέστερη από τις παιδαγωγικές αρχές δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου: την ομοιόμορφη ενδυμασία των μαθητών. Χλεύασαν και συκοφάντησαν οι «προοδευτικοί» την υπεράσπιση της αταξικής εμφάνισης στο σχολικό περιβάλλον, επέβαλαν τις ταξικές ενδυματολογικές διακρίσεις σαν παντιέρα «απελευθέρωσης» των παιδιών. Και η «απελευθέρωση» μεταφράστηκε αμέσως σε σκληρό ανταγωνισμό επίδειξης «σινιέ» ρουχισμού και υπόδησης, έξαλλων κομμώσεων, πληθωρικού μακιγιάζ των κοριτσιών από τα δώδεκά τους χρόνια, «πανκ» αμφιέσεων και χτενισμάτων των αγοριών, άφθονων χαλκάδων σε αυτιά, μύτες και χείλη – όλα αυτά μέσα στο σχολείο.

Από ένα τέτοιο περιβάλλον εκπαίδευσης ώς την κουκουλοφορία η απόσταση είναι ελάχιστη. Το ίδιο και από την «κατάληψη», τον αποκλεισμό της εισόδου των δασκάλων στο σχολειό, το κάψιμο θρανίων στην αυλή, ώς τον θρυμματισμό βιτρίνας, τον εμπρησμό καταστημάτων. Ελάχιστη, μηδαμινή απόσταση από το να λιθοβολούν δεκάχρονα αστυνομικούς και αστυνομικά τμήματα («Καθημερινή» 11/12/08) ώς την προμελετημένη, μεθοδική επιδίωξη να δολοφονήσεις τον «μπάτσο» με λοστό ή τσεκούρι, να τον κάψεις ζωντανό με μολότοφ. Και όλοι γύρω να ερμηνεύουν την «εκτόνωση» ή τον χαβαλέ σου σαν «αμφισβήτηση» και «διαμαρτυρία» για την ανεργία που σε περιμένει ή για το μάταιο της ανάπηρης σπουδής σου. Ωσάν να υπάρχει σκολιαρόπαιδο σήμερα που να διαβάζει εφημερίδα και πολιτικές αναλύσεις, να ξέρει να προβληματιστεί για το μέλλον του.

Η δεύτερη πολιτική πρακτική που εκβάλλει στον εφιάλτη της ανεξέλεγκτης βίας και κακουργίας είναι η σκανδαλωδέστατη οικονομική πριμοδότηση (από όλες τις κυβερνήσεις) και η κυριαρχική τηλεοπτική προβολή του κρετινικού «φιλαθλητισμού». Ξέρουν οι μαφιόζοι πραιτωριανοί της κομματοκρατίας ότι στην εξουσία φτάνει το κόμμα που θα υφαρπάσει την ψήφο της παραιτημένης από τη σκέψη και την κρίση μάζας, την ψήφο των μικρονοϊκών που ξέρουν να είναι μόνο οπαδοί, ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις άλογης μονοτροπίας.

Αυτόν τον ανθρωπολογικό τύπο τον παράγουν μαζικά τα γήπεδα. Αν ακούσει κανείς, έστω για λίγη ώρα, κάποιον από τους αποκλειστικά «φιλαθλητικούς» ραδιοφωνικούς σταθμούς, θα καταλάβει ότι οι λέξεις «ψυχοπαθολογία» και «κρετινισμός» είναι μόνο πραγματιστική διάγνωση. Πρέπει λοιπόν να υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος για να παρέχουν οι κυβερνήσεις πακτωλούς χρημάτων προκειμένου να συντηρείται και να προάγεται αυτή η συλλογική αλογία. Υπερπολυτελή γήπεδα, που κάθε τόσο οι αμβλύνοες τα καταστρέφουν με μανία και τα κατακαίνε, διμοιρίες ειδικών αστυνομικών δυνάμεων σε κάθε γήπεδο, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι ώς και στο έσχατο επαρχιακό «ντέρμπι» κλωτσοπατινάδας, χώρια οι επιχορηγήσεις στις βαθύπλουτες εταιρείες φιλαθλητικής εμπορίας, η απόσβεση των χρεών τους.

Τα γήπεδα είναι τα εκτροφεία του παρανοϊκού φανατισμού και της βίας, οι δεξαμενές απ’ όπου τα κόμματα αντλούν το απαραίτητο για τις δικές τους «κινητοποιήσεις» ανθρώπινο υλικό. Μαζί με τον ρόλο προαγωγού στην εξηλιθίωση του τζόγου, τα γήπεδα σιγοντάρουν τον «εκδημοκρατισμό» της παιδείας, προκειμένου η κομματοκρατία να εδραιώνεται σε υποστυλώματα αλογίας, ανομίας, κάποτε και αθώου αίματος.

----------------------------------------------------

20.12.2008. Ακόμη μια απελπισμένη και συγχυσμένη παιδική φωνή

Παραθέτω εδώ μια ακόμη ενδεικτική νεανική φωνή. Γίνεται νομίζω ολοένα και πιο φανερό ότι η πνευματική σύγχυση των γονέων των παίδων φυτεύεται στα παιδιά τους. Αντίθετα με την άλλη αναρχική άποψη που παράθεσα πιο πάνω, η φωνή αυτή είναι κραυγή απελπισίας. Π. Ήφ.

Subject: ΑΘΩΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ"

ΑΘΩΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Είμαι 19 χρονών. .. δεν είμαι παιδί μα ούτε και επιχειρηματίας με κουστούμι και γραβάτα. Και ναι δηλώνω ανοιχτά ότι πήγα στην διαδήλωση, διότι δεν είναι δυνατόν ένας αστυνομικός να σκοτώνει εν ψυχρώ ένα παιδί. . Ναι παιδί! Πριν 4 χρόνια ήμουν δεκαπεντάχρονη και το ξέρω.

Πριν 4 χρόνια είχα μόλις αρχίσει να μπαίνω στον κόσμο των μεγάλων. ..

Δεν γράφω αυτήν την έκθεση για να περιαυτολογήσω αλλά για να υπερασπιστώ την γενιά μου που όλοι οι "μεγάλοι" αποκαλούν εγκληματική.

Από μικρή ήθελα να γίνω δημοσιογράφος όχι για να κουτσομπολεύω την προσωπική ζωή του καθενός αλλά επειδή ήθελα να βλέπω την αλήθεια πίσω από τα σερβιρισμένα γεγονότα. Το ότι ασχολούμαι η ίδια με την δημοσιογραφία δεν σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα να την κρίνω. Πήγα στην πορεία, ένιωσα τα δακρυγόνα, έχασα για λίγο τις αισθήσεις μου.

Επιτρέψτε μου να έχω άποψη γι' αυτά που είδα.

Υπάρχουν καταρχήν τρεις κατηγορίες ανθρώπων που παρευρίσκονται στις

διαδηλώσεις:

1. Όλοι εμείς οι μαθητές και φοιτητές που θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας για τον άδικο θάνατο του Αλέξη και δεν δεχόμαστε αμερικάνικους συμβιβασμούς. Μαζί μας είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που μας υποστηρίζουν, καθηγητές, απλοί εργαζόμενοι κ.α.. Δεν αναφέρομαι σε γονείς γιατί όπως είναι φυσικό ποτέ δεν εγκρίνουν τέτοιες επιχειρήσεις, και σας διαβεβαιώ ότι αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εμάς, φοιτητές και μαθητές το "σκάσαμε" από το σπίτι με την άλφα βήτα δικαιολογία, για να καταφέρουμε να παραβρεθούμε στην διαδήλωση και να εκφράσουμε τον βαθύ μας πόνο για τον κόσμο που οι "μεγάλοι'" μας κληρονομούν. Όχι! Δεν έχουν το δικαίωμα να κατηγορούν εμάς για τον κόσμο τον οποίο οι ίδιοι έπλασαν. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε οικογένειες με χωρισμένους γονείς, περάσαμε από ένα σχολείο που δεν μας έμαθε ουσιαστικά τίποτα, καταφέραμε να μπούμε σε ένα πανεπιστήμιο για να συνειδητοποιήσουμε πως όλη αυτή η ψυχοσωματική πίεση που δεχτήκαμε ήταν για ένα τίποτα. Ναι! Είμαστε θυμωμένοι με τον κόσμο και το κατεστημένο κι επιτρέψτε μας να έχουμε φωνή και άποψη αλλά ΟΧΙ δεν είμαστε εγκληματίες! Δεν κάψαμε εμείς τα μαγαζιά και τις τράπεζες! Παρά τα όσα λένε τα ΜΜΕ για μας και μας κατηγορούν συνεχώς, δεν είμαστε αυτό που οι άλλοι θέλουν να είμαστε. Είμαστε άτομα συνειδητοποιημένα. Ξέρουμε σε τι κόσμο ζούμε, έχουμε συναισθήματα, αγωνιζόμαστε, ελπίζουμε και πάνω απ' όλα έχουμε σεβασμό. Πάντα φυσικά υπάρχουν και τα μαύρα πρόβατα που τους παρασέρνει η δύναμη του πλήθους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν χαρακτήρα ή παιδιά που ακόμα δεν έχουν προλάβει να τον διαμορφώσουν. Όμως είμαι απόλυτα κατηγορηματική στην φράση που λένε οι τηλεοράσεις "Οι νεαροί κάψανε.

.. ρίξανε βόμβες. .. δεν σεβάστηκαν την κηδεία". Και φωνάζω δυνατά σε εκείνους που λένε αυτές τις φράσεις να μας διευκρινίσουν όταν μιλάνε για νεαρούς σε τι ηλικίες αναφέρονται. Γιατί οι νεαροί που κάψανε την Αθήνα δεν ήταν φοιτητές, είδα τα πρόσωπά τους, οι περισσότεροι ήταν γύρω στα τριάντα και ένας ενήλικας 30 ετών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑΡΟΣ!!! Για να μην σχολιάσω ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν καν Έλληνες.

Έτσι μεταφερόμαστε στην δεύτερη κατηγορία εκείνη των κουκουλοφόρων επαναλαμβάνοντας κατηγορηματικά και απαιτώντας τα ΜΜΕ να πάψουν να κατηγορούν εσκεμμένα ή όχι την γενιά μας!

2. Η δεύτερη κατηγορία ήταν εκείνη που βρίσκονταν στα δεξιά και αριστερά των διαδηλωτών. Δεν είχαν σκοπό να λεηλατήσουν αλλά μόνο να καταστρέψουν. Πετούσαν βόμβες, δεν σέβονταν τίποτα και κανέναν.

Ορισμένοι διαδηλωτές θυμώναμε με τις εικόνες που βλέπαμε αλλά τους φοβόμασταν πιο πολύ κι απ' ότι φοβόμασταν τους αστυνομικούς. Ήταν επικίνδυνο να απομονωθείς από το πλήθος. Πίσω και μπροστά τα σώματα ασφαλείας. Δεξιά και αριστερά κουκουλοφόροι που οπλοφορούσαν. Μας έριξαν δακρυγόνα. Η αστυνομία δεν επιτέθηκε σε αυτούς που καίγανε τις ξένες περιουσίες αλλά σε εμάς που απλά ενώσαμε τις φωνές μας για να διαμαρτυρηθούμε για τον θάνατο του Αλεξάνδρου αλλά και τις αυθαιρεσίες των αστυνομικών που βιώνουμε καθημερινά. Καθώς υπερασπίζομαι την δημοκρατία όσο σάπια κι αν είναι θέλω να εκφράσω την προσωπική μου άποψη μετά από πολλούς διαλόγους και έρευνες αλλά και μαρτυρίες, σχετικά με το ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι. Ξέρω εκ των προτέρων πως καθώς δεν έχω ακόμα πτυχίο και για κάποιους είμαι μικρή για να έχω φωνή, πως δεν θα ακουστώ αλλά παρ' όλα αυτά θα γράψω την άποψή μου κι ας μην την διαβάσει ποτέ κανένας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκπαιδευμένα σώματα ή αλλιώς πράκτορες όχι όμως εσωτερικοί. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που προκαλούν αυτόν τον καιρό ανάλογες αναστατώσεις σε όλον τον κόσμο.

Οι ίδιοι που ξεκίνησαν τον πόλεμο του Ιράκ. Είναι άραγε τυχαίο ότι πριν οι Γάλλοι και τώρα εμείς δεχόμαστε ακριβώς ίδια χτυπήματα. Όχι, θυμηθείτε πως όταν το Μακεδονικό ζήτημα βρίσκονταν σε αναβρασμό, οι Γάλλοι τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι στους Αμερικανούς και να μας υπερασπιστούν. Τα προαναφερόμενα όργανα έχουν αμερικανική βάση. Δεν τους αρέσει που έχουμε πολλά πάρε δώσε με Κίνα και Ρωσία, έτσι χτυπάνε με έμμεσο τρόπο. Διότι ο άμεσος δεν τους συμφέρει. Ύστερα θα βγουν και θα κατονομάσουν αυτούς τους ανθρώπους που οι ίδιοι βάλανε να μας πυρπολήσουν, τρομοκράτες. Ό ψευτοπόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα μας αναγκάσει να αυξήσουμε τα μέτρα ασφαλείας. Παιδιά ξυπνήστε, θέλουν να μας επιβάλλουν δικτατορία. Θέλουν εμείς οι ίδιοι να ζητήσουμε να μας ασφαλίσουν!!!

3. Η τρίτη κατηγορία είναι οι τα τσακάλια της υπόθεσης, που τρώνε τα απομεινάρια τροφής των λιονταριών. Οι κουκουλοφόροι κατέστρεφαν δεν κλέβανε. Αυτοί είναι είτε ληστές, είτε άστεγοι, είτε ναρκομανείς γενικά άνθρωποι κακόμοιροι, που βρήκαν την ευκαιρία να "πλουτίσουν"

με δυο τρία κινητά και μια τηλεόραση από τα καταστήματα που διέλυσαν οι κουκουλοφόροι. Αυτοί είναι "μικροί'" άνθρωποι, χωρίς χαρακτήρα, με προβλήματα για τα οποία ίσως δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι. Ίσως να μην έχουμε το δικαίωμα να τους κρίνουμε, αλλά σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν τους υπερασπιζόμαστε.

Εσύ κύριε, που σκέφτεσαι το "ψαράκι στην γυάλα" αν είσαι μορφωμένος όπως λες θα καταλάβεις τι εννοώ. Κλείσε λίγο την τηλεόραση και βγες στους δρόμους να δεις τι γίνεται. Α δεν μπορείς λες, έχεις υποχρεώσεις. .. Σίγουρα, είναι πιο ασφαλές να φιλοσοφείς σε τέτοιες στιγμές παρά να ζεις. Τότε συνέχισε την ζωή σου όπως είναι τώρα, αφού σου αρέσει όπως είναι και πιστεύεις ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται να αλλάξει. Δικαίωμά σου, δεν σε κατηγορώ, αλλά πάψε κι εσύ να κατηγορείς εμένα και την γενιά μου! Αν βαριέσαι να μπεις στον κόπο να ερευνήσεις τουλάχιστο μην κρίνεις χωρίς να ξέρεις. Σέβομαι τον τρόπο σου σεβάσου κι εσύ τον δικό μου. Αυτόν τον κόσμο μου παρέδωσες, επέτρεψέ μου να τον αρνηθώ και να πολεμήσω για τον δικό μου. Δεν σπάσαμε εμείς τα μαγαζιά. Δείτε καλύτερα τις κάμερες. Οι αστυνομικοί μάχονται και συλλαμβάνουν παιδιά που δεν φοράνε κουκούλες. Με εκείνους που φορούσαν δεν τολμούν να τα βάλουν. Τα ΜΜΕ λένε ότι θέλουν, μην τα πιστεύετε, την δουλειά τους κάνουν, και αναγκάζονται να λένε ότι τους λένε.

Μα πιο πολύ δεν πονάω για τα σπίτια και τις περιουσίες που καίγονται.

Δεν πονάω για τους ανθρώπους που τραυματίζονται. Πονάω για μια γυναίκα που κανείς δεν ακούει την δική της φωνή. Την λένε Γη... Αχ αγαπημένη, πόσες πληγές ακόμα θα σου ανοίξουν με τις βόμβες και τα δακρυγόνα τους! Μιλάνε για ολικές καταστροφές και συντέλειες του κόσμου, τρομοκρατούν τους ανθρώπους και πιστεύουν ότι θα νικήσουν την βία με την βία. Γι' αυτό ποτέ δεν νικούν. Εσείς ίσως μας κατηγορείτε για όλα εμείς όμως ξέρουμε ποιο είναι το πιο δυνατό όπλο που υπάρχει στην Γη και προσπαθείτε με τόσα μέσα να μας το κλέψετε, το ονομάζουνε Αγάπη.

Δεν θέλουμε πολέμους για θρησκείες, διαδηλώσεις που σκοτώνουν την φύση, τεχνολογίες εναντίων του ανθρώπου, θέλουμε μόνο αγάπη. Αυτή που ο κόσμος μας στερεί. Θέλουμε να βλέπουμε τους γονείς μας συμφιλιωμένους, να ζούμε σε μια χαρούμενη οικογένεια, να έχουμε μέλλον και όχι να μας λένε πως είμαστε η γενιά των 600 ευρώ, να έχουμε όνειρα που να μην μας τα διαλύουν οι ματαιοδοξίες των τηλεοράσεων. Εμείς δεν ακούμε σκυλάδικα τραγούδια όπως όλοι λένε, εμείς ψάχνουμε την ποιότητα στην ζωή, να βρούμε ένα ίχνος φωτός μέσα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε η γενιά των εγκληματιών. Δεν είμαστε η γενιά που οι άλλοι λένε ότι είμαστε, αλλά είμαστε αυτό που νιώθουμε. Και νιώθουμε οργή που κανείς δεν μας καταλαβαίνει και όλοι μας κατηγορούν.

Και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τον θυμό μας απέναντι στις κατεστημένες αντιλήψεις διότι δεν είμαστε η γενιά των χαμένων αλλά η γενιά των νικητών.

Υπατία

H E L L E N I C A F F A I R S F O R U M http://groups.google.com/group/hellenic-affairs-forum VISIT OUR NEW BLOG: http://hellenic-affairs-forum.blogspot.com

ADDRESS YOUR MESSAGES TO: hellenic-affairs-forum+owner@googlegroups.com

-------------------------------

Σημείωση Π. Ήφ. Από την καθημερινή παραθέτω σημείωμα πρώην αμερικανού διπλωμάτη. Το παραθέτω γιατί κάτι θα ξέρει για διασυνδέσεις με τις νοοτροπίες 17 Νοέμβρη που κάνει στην τελευταία παράγραφο. Κατά τα άλλα, το κείμενό του λέει τα αυτονόητα που πολλοί άλλοι επισημαίνουμε εδώ και μέρες. Γι' αυτό το παραθέτω. Κατά τα άλλα έχω πλήρη επίγνωση των θέσεών του για το Μακεδονικό (επιεικώς ανιστόρητες) και για άλλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής. Προσθέτω ότι αφού θέλει να λειτουργεί ως δημόσιο πρόσωπο στην Ελλάδα οφείλει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους παρέμεινε και κατά πόσο διατηρεί επαφές με τις αμερικανικές υπηρεσίες στις οποίες ανήκε. Όλα αυτά τα ερωτήματα και ίσως άλλο δεν αναιρούν τον ορθολογισμό των θέσεων που υιοθετεί για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008. Για ένα ακόμη λόγο, μερικές ορθολογιστικές θέσεις τελικά τις διατύπωσε ένας ξένος και όχι από τους πολλούς λαλίστατους και φλυαρούντες των τηλεοπτικών παραθύρων και άλλων κυρίαρχων  "μέσων μαζικού αποπροσανατολισμού"

Η ελληνική «νύχτα των κρυστάλλων»

Η ελληνική «νύχτα των κρυστάλλων»

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_14/12/2008_296058

 

Του Brady Kiesling*

 

Στις 6 Δεκεμβρίου, ένας Ελληνας αστυνομικός παραβίασε τους σαφείς διατυπωμένους κανόνες εμπλοκής της υπηρεσίας του και χρησιμοποίησε παρανόμως το όπλο του. Ηταν τόσο άτυχος, ώστε να σκοτώσει ένα μικρό παιδί. Οι καταστροφές που ακολούθησαν δεν είχαν όμως καμιά σχέση με την τύχη. Δεκάδες Ελληνες δημοσιογράφοι έσπευσαν να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα του Αλέξη. Χωρίς να περιμένουν την αυτοψία, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ή το πόρισμα των ανακριτικών αρχών, αποφάνθηκαν ότι η αστυνομία «δολοφόνησε εν ψυχρώ το νεαρό». Προσέθεσαν δε ότι ο θάνατος του Αλέξη ακολουθεί τη λογική παρόμοιων περιπτώσεων στο παρελθόν και ενισχύει τον ισχυρισμό ότι η ελληνική αστυνομία είναι εκτός ελέγχου. Η δέουσα αντίδραση της κοινωνίας απεικονίστηκε από τον ταλαντούχο σκιτσογράφο της «Καθημερινής», Ηλία Μακρή, ο οποίος στις 9 Δεκεμβρίου ζωγράφισε μια πένα να διαπερνά τρεις αστυνομικούς με την επισήμανση «συγγνώμη, εξοστρακίστηκε».

Καθώς περπατούσα στη Φιλελλήνων και έβλεπα τους εμπόρους να μαζεύουν τις σπασμένες βιτρίνες των καταστημάτων τους, μου ήλθε στο μυαλό η «Kristallnacht», η «Νύχτα των Κρυστάλλων». Ας μην λησμονούμε άλλωστε ότι οι βανδαλισμοί των καταστημάτων των Εβραίων από τους Ναζί, το 1938, ξεκίνησαν από τη δολοφονία ενός Γερμανού διπλωμάτη στο Παρίσι από έναν Εβραίο θερμοκέφαλο. Το ιδεολόγημα της συλλογικής ενοχής, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια από κάθε πολιτισμένο λαό, ζει και βασιλεύει στον κόσμο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Οι αστυνομικοί είναι φονιάδες. Γι’ αυτό πρέπει να τους λούσουμε με βενζίνη και φωτιά. Για να τους φέρουμε σε απόσταση βολής, δεν πρέπει να διστάσουμε να σπάσουμε καταστήματα ή να προβούμε σε εμπρησμούς.

Αναμφίβολα, οι Ελληνες δημοσιογράφοι θα προσβληθούν από την εν λόγω σύγκριση. Αλλωστε, το πογκρόμ των τελευταίων ημερών δεν στράφηκε εναντίον Εβραίων ή Αθίγγανων, αλλά εναντίον των τρισκατάρατων αστυνομικών. Για να μην τους προκαλέσω περισσότερο λοιπόν, τους καλώ να διαβάσουν την προκήρυξη της 17 Νοέμβρη μετά το θάνατο του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά από τον αστυνομικό Μελίστα. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν σήμερα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που χρησιμοποιούσε τότε η τρομοκρατική οργάνωση. Η διαφορά βεβαίως είναι ότι οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζεται να παγιδεύσουν το αμάξι ενός αστυνομικού με εκρηκτικά, για να κατακτήσουν το δικαίωμα να παροτρύνουν άλλους να το κάνουν.

Η Νύχτα των Κρυστάλλων, ήταν ένας εκτραχηλισμός που απλώς περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ξεσπάσει. Το ίδιο συνέβη και στη σημερινή Αθήνα. Οταν όσοι έχουν κύρος στην ελληνική κοινωνία – δάσκαλοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι – καθιστούν σαφές στους νέους ότι η καταστροφική τους μανία αποτελεί ένδειξη πολιτικής αρετής και δεν θα τύχει οιασδήποτε τιμωρίας, μία μικρή μεν, ικανή δε, ομάδα εξ αυτών θα εκμεταλλευθεί την ελευθερία κινήσεων που της παρέχεται. Για όσους δεν ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, η άποψη ότι η Ελληνική Αστυνομία αποτελείται από αυταρχικούς φονιάδες φαντάζει τουλάχιστον βλακώδης. Εκπληκτοι οι τουρίστες παρακολουθούν τους Ελληνες οδηγούς να παραβιάζουν κάθε κανόνα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας και να παραμένουν ατιμώρητοι. Σε άλλες χώρες, θεωρείται κοινός τόπος ότι ο σεβασμός στους νόμους σώζει πολύ περισσότερες ζωές από όσες καταστρέφει. Στην Ελλάδα όμως, τα ελληνικά σχολεία θρηνούν εκατοντάδες συμμαθητές του Αλέξη κάθε χρόνο, λόγω της ανοχής της κοινωνίας στη δολοφονική συμπεριφορά των οδηγών, στη διαφθορά των επιθεωρητών εργασίας και στην απόρριψη των τοξικών αποβλήτων των εργοστασίων στα ποτάμια.

Ο ανεπαρκής εξοπλισμός και εκπαίδευση και το πεσμένο ηθικό της ελληνικής αστυνομίας είναι συμπτώματα και όχι αιτίες της κατάρρευσης του κράτους δικαίου. Κάθε μήνα, το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζει και έναν καινούργιο κακογραμμένο νόμο για να κατευνάσει την οργή της κοινής γνώμης για κάποια περίπτωση κατάχρησης εξουσίας. Οι Ελληνες, από την πλευρά τους, χειροκροτούν την ψήφιση αυτών των νόμων, αλλά αντιτίθενται στην εφαρμογή τους. Το ίδιο και οι πολιτικοί. Οι ανεφάρμοστοι νόμοι και οι εξευτελιστικοί μισθοί εγγυώνται την άνθηση της διαφθοράς στην ελληνική αστυνομία. Η διαφθορά οδηγεί μαθηματικά στην καταρράκωση του κύρους της. Η έλλειψη κύρους και σεβασμού για τα σώματα ασφαλείας αποτελούν μία πολύ βολική λογική εξήγηση για την ανομία σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας.

Πράγματι, υπάρχουν θερμόαιμοι στους κόλπους της αστυνομίας, οι οποίοι ενίοτε υιοθετούν βίαιες συμπεριφορές απέναντι σε όσους μετανάστες πέφτουν στα χέρια τους. Αλλά οι νταήδες αυτοί είναι ταυτόχρονα και δειλοί, ενώ η δημογραφική ομάδα των ανυπεράσπιστων τους οποίους μπορούν να βασανίσουν ατιμώρητα είναι μικρή και συρρικνώνεται συνεχώς. Οι αστυνομικοί που παραβιάζουν τον όρκο τους διακινδυνεύουν την ίδια βραδυκίνητη και επιφυλακτική απονομή δικαιοσύνης που περιμένει κάθε Ελληνα που παρανομεί.

Ο σεβασμός του κράτους δικαίου απαιτεί ο θάνατος του Αλέξη να τύχει παραδειγματικής και ταχείας τιμωρίας. Οι δικαστές και οι ένορκοι, έχοντας κατά νου όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, οφείλουν να ζυγίσουν από τη μία πλευρά το δικαίωμα της αυτοάμυνας κάθε ανθρώπινου όντος –συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών– και από την άλλη την υποχρέωση των οργάνων της πολιτείας να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή ακόμη και με κίνδυνο της δικής τους. Η ελληνική κοινωνία θα γίνει υγιέστερη μόνο αν τιμωρηθεί το ίδιο το έγκλημα και όχι αυτό που τα ΜΜΕ αντιλαμβάνονται ως έγκλημα.

Κάθε Νύχτα των Κρυστάλλων αποτελεί πλήγμα για τον αυτοσεβασμό ενός έθνους. Αφού διασκεδάσαμε ολόκληρο τον κόσμο με την ανικανότητα της ελληνικής αστυνομίας να υπερασπίσει την Αθήνα ενάντια σε μερικές εκατοντάδες ταραξίες, τώρα μερικοί υπεύθυνοι δημοσιογράφοι αλλάζουν γραμμή προκειμένου να συντονιστούν με τον προβληματισμό της κοινής γνώμης. Ισως τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας να εντάσσονται σε μία ευρύτερη διαδικασία ωρίμασης. Οι δημοσιογράφοι είναι τα χαϊδεμένα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Ας τους αφήσουμε να δικαιολογήσουν τις ναρκισσιστικές επαναστατικές τους ασκήσεις, παίζοντας το ρόλο της νομιμοποιημένης εκδοχής της 17 Νοέμβρη, αντί να υπερασπιστούν με σθένος, ως οφείλουν, το κράτος δικαίου σε μία στιγμή που το κράτος αποτυγχάνει, όπως τώρα, να προστατεύσει τους πολίτες του.

(έμφαση δική μου)

* O κ. Brady Kiesling είναι πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ. Παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ κι έκτοτε ζει μόνιμα στη χώρα μας.

 ------------------------------------------------------------------------------------------

3.1.2008. ΕΚΤΑΚΤΟ - Ουάσιγκτον, του Λάμπρου Παπαντωνίου
 

ΥΠΟΛΟΓΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
 

3.3.2009. Εισαγωγικό σχόλιο Παναγιώτη Ήφαιστου. Το σκέφτηκα λίγο πριν αποφασίσω να αναρτήσω πιο κάτω το ρεπορτάζ του Λάμπρου Παπαντωνίου που διακινήθηκε στο διαδίκτυο και και το οποίο έλαβα από πλευρές με ηλεκτρονικά μηνύματα. Ο Λάμπρος Παπαντωνίου είναι ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος που τιμά το λειτούργημά του εδώ και χρόνια με ανταποκρίσεις από την Ουάσιγκτον. Το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να ζητήσω έγκυρη πληροφόρηση ότι αποτελεί όντως δικό του δημοσίευμα, κάτι που επιβεβαιώθηκε. Ο λόγος που σκέφτηκα δύο φορές το κατά πόσο θα το αναρτήσω εδώ, είναι γιατί εμείς οι ακαδημαϊκοί διεθνολόγοι προσκολλόμαστε αυστηρά σε ακαδημαϊκές θεμελιώσεις και τεκμηριώσεις. Το πεδίο της διεθνούς πολιτικής είναι τόσο ολισθηρό και τόσο λίγες οι πληροφορίες και συχνά αναξιόπιστες ή ψεύτικες ώστε η επίδειξη προσοχής να συνιστά ζήτημα στοιχειώδους επιστημονικής αυτοσυντήρησης. Γι' αυτό όταν ακούμε για «μυστικά σχέδια» νοιώθουμε να επικρέμαται μια δαμόκλειος σπάθη αναξιοπιστίας. Λίγο πολύ νοιώθουμε και ηλίθιοι γιατί δεν μπορούμε να περιγράψουμε και να ερμηνεύσουμε ακόμη και το πασίδηλο και των πασιφανών ακόμα. Απέναντί μας μπορεί να στέκονται ρομπότ μηχανορραφιών που βυσσοδομούν και εμείς θα πρέπει να στεκόμαστε στο οχυρό της τεκμηρίωσης. Ειδικά αυτή η αναμέτρηση είναι άνιση όταν απέναντί μας στέκονται ακαδημαϊκά μεταμφιεσμένοι προπαγανδιστές (:στην Κύπρο οι βρετανοί (Σημ. αποικιοκράτες) το 1955-9 ακολουθούσαν πολιτική ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ή «όταν σε μια περιοχή ενός κράτους η εθνοτική μειονότητα είναι γύρω στο 10%  υπό ορισμένες συνθήκες το διεθνές δίκαιο προβλέπει την απόσχιση») η σκέψη των οποίων είναι διαβρωμένη από ιδεολογήματα, διεθνικές χρηματοδοτήσεις, ή και χειρότερα, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με δικά τους όπλα. Συχνά μάλιστα η μάχη γίνεται ακόμη πιο άνιση όταν το «σύστημα» εγκάθετης προπαγάνδας τους προσφέρει επικοινωνιακά πλεονεκτήματα (δημοσιεύει τα δικά τους και λογοκρίνει τα δικά μας) ενώ πασίδηλα ψεύδονται επιστημονικά, καταφεύγουν σε τεράστια άλματα συλλογισμών, γίνονται αναμεταδότες ατεκμηρίωτων πληροφοριών, διαστρεβλώνουν γνωστότατα ιστορικά γεγονότα και χρησιμοποιούν ακαδημαϊκές ιδιότητες για να μεταμφιέσουν σε επιστημονικώς αξιόπιστη μια προπαγάνδα του πιο επαίσχυντου είδους και κυριολεκτικώς του συρμού, η οποία θα αποτελούσε διασυρμό για οποιονδήποτε άλλο ακαδημαϊκό θα τολμούσε να την εκστομίσει (:«το σχέδιο-πλεκτάνη Αναν είναι συμβατό με την ευρωπαϊκή έννομη τάξη και με το διεθνές δίκαιο»).

            Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι γνωρίζουμε πώς περιορίζεται ο ορίζοντας του ερμηνευτικού μας εύρους όταν γεγονότα αν και είναι κοινό μυστικό ότι έλαβαν χώρα δεν μπορούμε να τα παραθέσουμε επειδή δεν είχαμε φωτογραφική μηχανή ή μαγνητόφωνο την στιγμή συνέβαιναν (ή δεν έχουν αποκαλυφτεί αρχεία που τεκμηριώνουν το γεγονός). Ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι η ερμηνευτική  μας εμβέλεια μειώνεται ακόμη περισσότερο γιατί αυτά τα φαινόμενα είναι γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων. Είναι γνωστά φαινόμενα οι κατάσκοποι, οι μυστικές δράσεις, οι επιχειρήσεις στο εσωτερικό του ανταγωνιστή ή του εχθρού, η οικονομική κατασκοπεία (σύντομα κυκλοφορεί ένα τεκμηριωμένο βιβλίο, διδακτορικό του Γιάννη Κωνσταντόπουλου που δίνει πολλά τεκμηριωμένα στοιχεία), ο ψυχολογικός πόλεμος,  οι ασύμμετρες απειλές και η άλωση των μυαλών των μελών της κοινωνίας του αντιπάλου.

            Γνωρίζουμε επίσης ότι η τεχνολογία, οι επικοινωνίες και η αλληλεξάρτηση διευκολύνουν τέτοιες πρακτικές και πως οι συγκαιρινές ηγεμονικές δυνάμεις που διαθέτουν οργανωτικά και τεχνολογικά μέσα έχουν από καιρό εκμεταλλευτεί το συγκριτικό τους πλεονέκτημα. Γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι από καιρό η στρατηγική της «μαλακής ισχύος» είναι μια σημαντική αν όχι η σημαντικότερη πτυχή της αμερικανικής στρατηγικής. Στην σελίδα http://www.ifestosedu.gr/47SoftPower.htm (Jonathan Mowat: The new Gladio in action?: Η στρατηγική μαλακής ισχύος των ΗΠΑ ) ο ενδιαφερόμενος θα βρει αναρτημένο κείμενο που δίνει μια αξιόπιστη και θεμελιωμένη πανοραμική περιγραφή, που παραπέμπει σε πολλά κείμενα, που κάνει διασυνδέσεις μεταξύ «υπηρεσιών» και «ιδρυμάτων» στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, που εντάσσει τεκμηριωμένα όλα αυτά στα στρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ, που δίνει έγκυρη βιβλιογραφία, που αναφέρεται στον ρόλο του διεθνοαπατεώνα Σόρος και που κάνει περιπτωσιολογικές μελέτες για την «πορτοκαλί επανάσταση» και τις δράσεις στα Βαλκάνια που καταβαράθρωσαν την Σερβία και που σκοπό έχουν τον κρατικό κατακερματισμό των Βαλκανικών κρατών. Αυτό το κείμενο, ιδιαίτερα, αν είχαμε σοβαρό κράτος του οποίου οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί και πολιτικοί αρχηγοί κατανοούσαν τον ρόλο του εξωπολιτικού δρώντα Σόρος στις διεθνοπολιτικές απάτες και υπονομεύσεις, υπαλλήλους κάποιου ιδρύματος που χρηματοδοτείται από ινστιτούτα αυτού κερδοσκόπου, θα τους πετούσαν κλωτσοπατσιδόν έξω από τους κρατικούς θεσμούς που όλοι μας πληρώνουμε με αιματηρούς φόρους (αιματηροί γιατί αντί να διατεθούν για την στήριξη του εθνικού συμφέροντος διατίθενται για το ροκάνισμά του από μηχανισμούς της ξένης εξάρτησης).

            Όσον με αφορά –δηλώνω άγνοια για άλλες περιπτώσεις– Ακαδημαϊκές τεκμηριώσεις μπορούν να γίνουν για δύο μόνο γνωστές περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά τους γερμανούς προδότες που το έπαιζαν ειρηνιστές, κοσμοπολίτες, προοδευτικοί και άλλες τέτοιες ασυνάρτητες ιδιότητες μέχρι που άνοιξαν τα αρχεία της Κα Γκε Μπε και της Στάζι που έδειξαν ότι τα σοβιετικά ρούβλια γέμιζαν πολλές τσέπες.  Γνωρίζουμε παλαιόθεν ότι «τους προδότες πολλοί χρησιμοποίησαν αλλά κανείς δεν αγάπησε». Ο  Α. Ρόζενμπεργκ, γκουρού των ναζί, εύστοχα μας πληροφόρησε: «σε κάθε χώρα θα βρούμε αρκετά ιδιοτελή καθάρματα να κάνουν την δουλειά μας». Και όντως είναι καθάρματα, βάρος της γης οι προδότες οποιασδήποτε πατρίδας. Δεν έχει σημασία η πατρίδα, σημασία έχει ότι κανείς δεν πρέπει να προδίδει την δική του πατρίδα. Η προδοσία είναι έγκλημα με την κυριολεξία του όρου όποτε και αν διαπράχθηκε και όποτε και αν διαπραχθεί. Προσθέτω ότι όσον με αφορά το ζήτημα είναι αρχής και όχι βαθμίδας. Υπάρχουν Εφιάλτες, υπάρχουν όμως και ενδιάμεσες αποχρώσεις τομαριών που το τραβάει η ψυχή τους και όταν τους δοθεί η ευκαιρία εγκληματούν. Ολίγον έγκυος δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει «αγαπώ ολίγον της πατρίδα μου». Ή αγαπάς την φιλειρηνική πατρίδα σου και δεν την προδίδεις ενώ είσαι έτοιμος και να πεθάνεις γι' αυτή, ή δεν πιστεύεις και δείχνεις πίστη και νομιμοφροσύνη στον πλανήτη, κάποιο άλλο πλανήτη ή στα στρατηγικά συμφέροντα κάποιας ηγεμονικής δύναμης (καταληκτικά το συχνότερο). Με αυτό το φαινόμενο θα ασχοληθώ σε επερχόμενο κείμενο γιατί εκτιμώ πως πρόκειται για μια σημαντική πηγή ανορθολογισμού. Σημειώνω μόνο ότι πολλοί Γερμανοί πήγαν φυλακή επειδή πρόδωσαν την πατρίδα τους κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

            Μια δεύτερη περίπτωση που αποκαλύφθηκε είναι η περίπτωση των χρηματοδοτήσεων της πλεκτάνης του σχεδίου Αναν. Επιπλέον αυτών που αποκαλύφθηκαν υπάρχουν πολλά άλλα που οι δημοσιογράφοι οι οποίοι τα κατέχουν δεσμεύονται από τον αμερικανικό νόμο ενώ εκκρεμεί δίκη όπου ζητούν την άρση της απαγόρευσης. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρις στιγμής, όμως, είναι υπερεπαρκές: Φωτοτυπίες επιταγών δημοσιεύτηκαν σε κυπριακές εφημερίδες, δράστες ομολόγησαν ότι τα πήραν για … «λόγους συνειδήσεως», αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν το γεγονός λέγοντας ότι το έκαναν για λόγους αμερικανικού εθνικού συμφέροντος, τα Ηνωμένα Έθνη ομολόγησαν ότι τα πρακτορεία τους έγιναν δίαυλος διοχέτευσης, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας τα ονόμασε άνομα και καταχρηστικά ως κτηθέντα χρήματα κτλ. Πολλοί διαθέτουμε επίσης έγγραφα που τα έχουμε μόνο σε φωτοτυπίες (αναρτημένα έχουμε όσα κείμενα είναι σε ηλεκτρονική μορφή) όπως την έκθεση Νάθαν, στην οποία καταγράφονται λεπτομερώς τα κίνητρα των ΗΠΑ, οι μεθοδεύσεις που υιοθέτησαν και οι στρατηγικοί σκοποί που εξυπηρετούνταν αν η Κυπριακή Δημοκρατία διαλυόταν και οι Κύπριοι έχαναν την ανεξαρτησία-ελευθερία τους. Αυτή ιστορία δεν τελείωσε! Σημασία έχει ότι σε μια δύσκολη στιγμή για ένα λαό, όταν παρ' ολίγο να εξανεμιστεί η ελευθερία του, προπαγανδιστικές θέσεις ενός επιστημονικού και πολιτικού όχλου υποστήριζε το σχέδιο Αναν και μερικοί έντυναν αυτές τις θέσεις με ακαδημαϊκούς μανδύες. Ακούσαμε έτσι ότι το φασιστοειδές σχέδιο Αναν, το οποίο που σάρωνε κάθε έννοια νομιμότητας ήταν σύμφωνο με την ευρωπαϊκή και διεθνή νομιμότητα ενώ ολοκληρωτικά δεν ήταν.  Ήδη υποστήριξα πολλές φορές πως όταν ο ακαδημαϊκός μανδύας για οποιονδήποτε λόγο διαφθείρεται (αμάθεια, ημιμάθεια, ιδεολογίες, ιδιοτελή προσωπικά συμφέροντα, χρηματοδοτήσεις) θέσεις από εξωπολιτικούς δρώντες διαφθείρουν ανορθολογικά τον δημόσιο διάλογο και οι αποφάσεις οδηγούν σε ζημιές  και καταστροφές. Ιδιαίτερα στις κοινωνικές επιστήμες και μάλιστα στον δικό μου τομέα των διεθνών σχέσεων, το πεδίο είναι άκρως ολισθηρό, άκρως τρωτό σε διαφθορά, άκρως ταλαντευόμενο από σαθρά ιδεολογήματα και άκρως ευάλωτο σε επιστρατεύσεις. Ενώ  η κοινωνία δεσμεύει σπάνιους πόρους ώστε να διαθέτει κοινωνικούς επιστήμονες πιστεύοντας πως θα είναι τόσο πολύ καταρτισμένοι και τόσο υψηλού ακαδημαϊκού ήθους ούτως ώστε οι δημόσιες θέσεις τους λόγω ιδιότητας να διαθέτουν τεκμήριο ορθότητας και εγκυρότητας. Ισχύει αυτό και πόσο συχνά;

            Υπό την αίρεση των πιο πάνω λοιπόν, αναρτώ το κείμενο του Λάμπρου Παπαντωνίου, ενός διακεκριμένου λειτουργού της δημοσιογραφίας. Ταυτόχρονα, επισημαίνω ότι, όπως εύκολα μπορεί να δει κανείς, ο Λ.Π. καθιστά φανερό ότι κάτι περισσότερο γνωρίζει, αλλά ως καλός δημοσιογράφος δεσμεύεται από κώδικες δεοντολογίες και προς το παρόν δεν το λέει ρητά. Έτσι, επιδέξια λέει αυτό που δεν μπορεί να πει, τεκμηριώνει πολλά γεγονότα σε βαθμό ώστε να θεμελιώνεται αλληλουχία συνδετικών κρίκων και μας πληροφορεί για άλλα γεγονότα ώστε με τα δικά μας μέσα και με τον κοινό νου να οδηγηθούμε σε βάσιμες ερμηνείες. Προσέξτε για παράδειγμα την τελευταία παράγραφο για τον ρόλο κάποιων «ελληνο»αμερικανών και κάποιων ιδρυμάτων που δεν αποτελεί έκπληξη ότι συνδέονται με εδώ ευαγή εξωπολιτικά και προπαγανδιστικά «ιδρύματα». Τέλος, κανείς ευλόγως διερωτάται διαβάζοντας αυτό το ρεπορτάζ: Πού βρίσκεται το νεοελληνικό κράτος; Βεβαίως αυτή η ερώτηση είναι ρητορική, μιας και τόσο το σχέδιο Αναν όσο και τα Δεκεμβριανά του 2008 καταμαρτυρούν ότι οι διανοούμενοι, η πολιτική ηγεσία και όσοι τέλος πάντων παρασύρθηκαν να πιστεύουν στον μεταμοντέρνο ιδεολογικό χυλό, ο οποίος κατατρύχει τους έλληνες, πιστεύουν ότι ο κόσμος εισήλθε ήδη στην … μεταεθνική εποχή. Εκεί βρίσκονται όλοι μαζεμένοι, μέσα σε μια μπάλα που περιέχει μεταεθνικό αέρα κοπανιστό, τον οποίο και αναπνέουν με αποτέλεσμα να ζουν μια απονευρωμένη και αποχαυνωτική νιρβάνα.   

Posted: 02 Jan 2009 04:56 AM CST (Σημείωση: το κείμενο μου αποστάλθηκε πολλές φορές. Το copy-paste πιο κάτω είναι από το infognomonpolitics

ΥΠΟΛΟΓΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ουάσιγκτον, του Λάμπρου Παπαντωνίου αποκλειστικά για το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Υπόλογη η Κυβέρνηση Μπους για τις ταραχές στην Ελλάδα! Απεργάζεται μεθόδους για την αποσταθεροποίησή της, ώστε ο νεοεκλεγείς Μπαράκ Ομπάμα να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων, από τα οποία δεν θα μπορεί εύκολα να απεμπλακεί ! Ό,τι ακριβώς γίνεται και με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον της Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Βέβαια παραμένει το τεράστιο ερώτημα, κατά πόσο ο κ. Ομπάμα έχει επίγνωση αυτής της πολιτικής από την στιγμή που είθισται ο κ. Μπους να τον ενημερώνει για κάθε ζήτημα.
’λλωστε μόνο ένας ανόητος δεν θα μπορούσε ν’ αντιληφθεί, πως όλη αυτή την ιστορία των ταραχών στην Αθήνα, με αφορμή την τραγική δολοφονία του άμοιρου 15χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την υποκινούν φορείς της Αμερικανικής Κυβέρνησης, που ελλοχεύουν στην Αθήνα! Να υπενθυμίσουμε, ότι το Κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα είναι το μεγαλύτερο μετά το Κάιρο, με όλων των ειδών τα μέσα! Διαθέτει ακόμη και επαγγελματίες δολοφόνους, σύμφωνα με την Επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας για θέματα Intelligence (Μυστικών Υπηρεσιών και Πηροφοριών)!

 


«ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ…»
Η δολοφονία του μαθητή, όπως την χαρακτήρισε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, έδωσε το έναυσμα να γίνει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κατά της Ελλάδας, με στόχο την ανατροπή της Ελληνικής Κυβέρνησης και την αποσταθεροποίηση της χώρας. Εκστρατεία που άρχισε από την Αθήνα, με όλες αυτές τις κατευθυνόμενες κινητοποιήσεις των κουκουλοφόρων, π
λου προκάλεσαν απίστευτους και πρωτοφανείς σε αγριότητα και εχθρικότητα βανδαλισμούς. Και όπως υποστηρίζουν τα στημένα δημοσιεύματα βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή!!! Έπεται άγρια συνέχεια!!!
Αποκορύφωμα, όλη αυτή η απαράδεκτη και ανεξήγητη στάση του Αμερικανικού Τύπου και γενικά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης εναντίον της Ελλάδας. Με κακοήθεια, ύβρεις, δοσμένα άρθρα και δημοσιεύματα και ένα σωρό αθλιότητες, ασφαλώς χρηματοδοτούμενα, κατά «το παλιά μου τέχνη κόσκινο», έβαλαν στόχο την Ελλάδα, όχι ασφαλώς τυχαία. Οι ταραχές και η ενορχηστρωμένη κακόβουλη επίθεση των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αποτελούν ένα και το αυτό πράμα. Είναι αλληλένδετα.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ «ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ»
Αξιόλογοι παρατηρητές, προσκείμενοι στο αμερικανικό Intelligence, εδώ στην Ουάσιγκτον, υποστηρίζουν ότι αυτό που επιχειρεί η απερχόμενη επίσημη Αμερικανική Κυβέρνηση είναι να σύρει το χαλί της εξουσίας από τον κ. Καραμανλή ώστε ο Barack Obama να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων! Ο Ομπάμα όμως πρέπει λογικά να έχει πλήρη γνώση μέχρι και της τελευταίας λεπτομέρειας αυτών των σχεδίων. ’λλωστε, ο ίδιος μας είχε πει, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο Χίλτον, στο Σικάγο, στις 7 Ιανουαρίου, στην οποία ο γράφων ήταν παρών, ότι ενημερώνεται καθημερινά από το Ιntelligence και μάλιστα είναι ικανοποιημένος!! Κατά συνέπεια, είναι φύσει αδύνατον, ο νεαρός Πρόεδρος να μην έχει γνώση περί των τεκταινομένων στην Ελλάδα. Και άρα θα έχει ευθύνη εάν δεν τα σταματήσει από τώρα!

ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αμερικανοί πρακτορίσκοι έχουν μεταβληθεί σε «εταιρεία εργολάβων» που εξυπηρετεί βασικά συμφέροντα Τουρκίας και Σκοπίων και όχι των ΗΠΑ.
Στόχος τους η αποσταθεροποίηση της Ελλάδας πριν καλά καλά αναλάβει ο φιλικός Ομπάμα

Τo λέμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, ότι πρόκειται για μια covert operation (μυστική επιχείρηση) εναντίον της Πατρίδας μας! Και πάνω στην κατάπτυστη βάση προώθησης δήθεν των αμερικανικών εθνικών συμφερόντων, κατά το «ο θάνάτος σου, η ζωή μου!». Επιχείρηση που έχουν συλλάβει και εκτελούν υπόγειοι δικτατορίσκοι εν αγνοία του Αμερικανικού Δημοκρατικού λαού, αρρωστημένα μυαλά με δυο λόγια, που αυταρέσκονται να καθορίζουν τις τύχες του κόσμου και να διατηρούν για τους εαυτούς τους το αξίωμα του πραγματικού «Πλανητάρχη». Και αυτή τη φορά νιώθουν και είναι «πλανητάρχες» μια και έχουν την πλήρη κάλυψη της απερχόμενης Κυβέρνησης Μπους, κάτι που μοιάζει με εντολή «λευκού χειρισμού»… και αδίστακτης δράσης!

ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ;
Ξέρουμε πολύ καλά, ότι ο Μπαράκ Ομάμπα, ως έγχρωμος από τα γενοφάσκια του, και έχοντας μέντορά του τον Αμπραάμ Λίνκολν, πρεσβεύει το ξερίζωμα όλων αυτών τα τρομακτικών παραεξουσιών που δένουν χειροπόδαρα την εικόνα και τα χέρια της Αμερικής, εμπλέκοντάς την σε κρίσεις με πολυδάπανες και απάνθρωπες λύσεις, που εξασφαλίζουν όμως δισεκατομμύρια δολάρια σε συγκεκριμένους πάντα «παίκτες», εκτός πια αν ο Ομπάμα άλλαξε τόσο αμέσως μετά την εκλογική του νίκη, στις 4 Νοεμβρίου.
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον νεοκλεγέντα Αντιπρόεδρο, Τζόσεφ Μπάιντεν, που έχει τίτλους υποστήριξης της Ελλάδας, όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη Γερουσία, και μόλις προθχές αποκάλυψε, ότι όταν ο Μπαράκ Ομπάμα του πρότεινε την Αντιπροεδρία, την αποδέχθηκε με τον σαφή όρο, ότι θα παίρνει μέρος οπωσδήποτε σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, που αφορούν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική!
Οφείλουν λοιπόν και οι δυο, να απαλλάξουν αυτήν την χώρα, από ένα Intelligence, που στην πλειονότητά του απαρτίζεται από σαθρά και αρρωστημένα υποκείμενα, που έχουν προκαλέσει και προκαλούν τεράστια ζημιά στ΄ αμερικανικά συμφέροντα. Γι΄ αυτό και η Αμερική έφθασε στο σημερινά κατάντημα, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά και χτυπάει διάλυση! Έφτασε στο σημείο, το αμερικανικό Intelligence, να χρησιμοποιεί και αγράμματους πράκτορες, όταν κανείς λάβει υπόψη τους ομογενείς εκείνους, που κυκλοφορούν, εδώ στην αμερικανική πρωτεύουσα, μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού, αλλά και τα εν Ελλάδι υποτακτικά τους, που βρίσκονται στον ίδιο παρανομαστή, με κύριο και αποκλειστικό γνώμονα το χρήμα, τις βίλλες και τα πάσης φύσεως πλούτη! Η μεγαλύτερη καταισχύνη! Πάντως, επισημαίνουμε, όλως ιδιαίτερα πως η χρονική περίοδος μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την Ελλάδα!!

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

Τα συνεταιράκια των Δυτικών Βαλκανίων το 2007 (λείπει προσωρινά ο Θάτσι του Κοσσόβου)
Έχουν μοιράσει δουλειές, επιρροές, εισροές και την Βόρεια Ελλάδα
Ο Μπερίσα θέλει «Τσαμουριά», ο Γκρούεβσκι «Αιγιακή Μακεδονία»
(ενώ η Τουρκία από ανατολικά θέλει Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο)

Με όσους αξιόλογους πολιτικούς αναλυτές και αν μιλήσαμε, τις μέρες αυτές, μας κατέστησαν ξεκάθαρο, ότι η συντονισμένη αυτή αναρχία αποσκοπεί στην Βαλκανοποίηση της Ελλάδας και έχει άμεση σχέση, με τις αναμενόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια! Αιχμή του δόρατος οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί και, όλως ιδιαίτερα, οι παράνομοι διαβιούντες στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες, που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Όλοι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω...

ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΜΕΣΩ ΣΚΟΠΙΩΝ
Τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας, διότι, όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε, διότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, δεν έχουν χρησιμοποιήσει ως τώρα την αποκαλούμενη εφεδρεία των Αλβανών! ’λλωστε, δεν είναι κρυφό ότι, την παραμονή της έναρξης των ταραχών, έστειλαν στην Θεσσαλονίκη τον αρχιεγκληματία των Βαλκανίων, Χασίμ Θάτσι, από την Πριστίνα του Κοσσυφοπεδίου. Και τα σενάρια είναι πολύμορφα και πολύπλοκα, αρκεί και μόνο να λάβει κανείς υπόψιν τα δυο Καλάζνικοφ, που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του λεωφορείου των Ματ ή τις περίεργες αφίξεις ανδρών (Αλβανών) από τα Σκόπια, που κατέλυσαν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία των Αθηνών τις κρίσιμες ημέρες…. Αν μπορούσαμε μάλιστα να αποκαλύψουμε επώνυμα τα όσα μας έχουν εκμυστηρευτεί συγκεκριμένοι Ομογενείς πράκτορες, που δρουν εδώ στην Ουάσιγκτον, για τις μεθόδους που απεργάζονται σκοτεινοί αμερικανικοί κύκλοι της Κυβέρνησης Μπους, τότε θα έφριττε και ο πιο ανυποψίαστος αναγνώστης!

CRISIS MADE IN USA
Καμμιά άλλη χώρα πάντως στον κόσμο - μήτε η γειτονική Τουρκία - έχει την δύναμη και την υποδομή να κάνει αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες! Το αν η επίσημη Ουάσιγκτον των Μπους-Ομπάμα θέλει να πλήξει την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικαίωμά της, γιατί έτσι σαθρά νομίζει πως θα επιλύσει την επικείμενη αμερικανική οικονομική κατάρρευση, που επέρχεται σαν λαίλαπα. Ήδη, η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική ύφεση, οι κοινωνικές αναταραχές βρίσκονται προ των πυλών, γι΄ αυτό και ο κ. Μπους απεφάσισε την ανάπτυξη χιλιάδων αμερικανικών στρατευμάτων, στις μεγάλες πόλεις, κάτι που υιοθετεί πλήρως και ο Μπαράκ Ομπάμα. Η «Ουάσιγκτον Πόστ» το έκανε μείζον θέμα. Το αιτιολογικό είναι η προστασία της χώρας από τρομοκράτες. Η αλήθεια είναι η καταστολή των αναμενομένων κοινωνικών ταραχών, λόγω της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, που μαστίζουν αυτή την χώρα. Είναι αυτά που καταλογίζουν τ’ αμερικανικά δημοσιεύματα ότι τάχα τα έχει η Ελλάδα, ενώ τα έχει η ίδια η Αμερική και στην πιο τραγική τους μάλιστα διάσταση!

Camp Bondsteel: η μεγαλύτερη Βάση των ΗΠΑ στον κόσμο, που λέγεται πως είναι ορατή από τη Σελήνη! Έχει προδιαγραφές μιας πόλης 25.000 ανθρώπων! Βρίσκεται στα σύνορα Κοσσόβου - Σκοπίων και αποτελεί τον φύλακα της νέας γεωπολιτικής στρατηγικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και τον φρουρό των Αμερικανικών Βαλκανικών Αγωγών στην περιοχή (Α”Μ”ΒΟ), όπου έντονα δραστηριοποιείται μέσω Ελλάδος και Σερβίας η …Ρωσία.
Και λέγεται ανοιχτά, ότι θα επιχειρήσουν το τόλμημα οι Ηνωμένες Πολιτείες από τα έρημα Βαλκάνια, έχοντας συμμάχους τα εγκληματικά στοιχεία, που λέγονται Αλβανοί Κοσσοβάροι, με εφορμητήριο το αμερικανικό και νατοϊκό καρκίνωμα, που αποκαλείται Κοσσυφοπέδιο. Και εκείθεν τα ενδότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο δε Μπαράκ Ομπάμα φέρεται αποφασισμένος να υλοποιήσει την απόφαση αυτή του κ. Μπους περί αποστολής 10 χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών, εντός του 2009, στο Κοσσυφοπέδιο, που θα καταλύσουν στην μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση, σε ολόκληρο τον κόσμο, στο Bondsteel!
Ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των πλαστογράφων, στη Βάση του Bondsteel, στα κοσσοβοσκοπιανικά σύνορα, θεωρεί αδιανόητο να μην περιλαμβάνονται τα Σκόπια στο αμερικανικό ΝΑΤΟ, αφού η μεγαλύτερη στο κόσμο βάση των ΗΠΑ, πατάει όχι μόνο σε κοσσοβάρικο, αλλά και σε σκοπιανικό προτεκτοράτο και κατασκευάστηκε από θυγατρική της εταιρείας Halliburton, που έχει αναλάβει και των Αμερικανικό Βαλκανικό Αγωγό πετρελαίου Α”Μ”ΒΟ (Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία) που θα περνά όπως είναι «λογικό» και από το έδαφος των Σκοπίων…

·[Γι΄ αυτό και οι πιέσεις για το Σκοπιανό θα είναι γιγάντιες, αλλά πολύ πιο γιγάντια θα αποδειχθεί η αξιοπρέπεια και η εθνική και ιστορική συνείδηση του Ελληνισμού που συνηθίζει να ανατρέπει δεδομένα.

· Ταυτόχρονα η Ρωσία άλλαξε τον Πρεσβευτή της στην Αθήνα, ο οποίος επέδειξε απαράδεκτη ολιγωρία και ενδιαφέρον για τις στρατηγικές υποδείξεις της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, σχετικά με τις πραγματικές διαστάσεις του Σκοπιανικού…

· Οι ΗΠΑ μπορούσαν να λύσουν το θέμα με την υιοθεσία της ονομασίας «Βαρτνάρσκα» όπως ονομαζόταν και παλαιότερα το κρατίδιο. Με την επιμονή τους στο «Μακεδονία» έχουν φέρει απέναντί τους τον Ελληνισμό και ενισχύουν έτσι την αναγκαστική ΕλληνοΡωσική προσέγγιση, οδηγώντας σε ριζική ανατροπή τα γεωπολιτικά δεδομένα…

· Η Ελλάδα δεν θα διστάσει να βγει από το ΝΑΤΟ εάν απειληθεί στα ζωτικά της συμφέροντα και το ΝΑΤΟ δεν την υπερασπιστεί εγκαίρως και προκαταβολικώς. Η αναγνώριση «Μακεδονίας» είναι ευθεία απειλή εναντίον των ζωτικών ελληνικών συμφερόντων, όπως και οι τουρκονατοϊκές παραβιάσεις και απειλές στο Αιγαίο! Η Ελλάδα θα βγει από μια Συμμαχία που την οδηγεί σε Τυραννία και Εθνική Συρρίκνωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εάν προχωρήσουν!

· Η Μόσχα, φυσικά δεν θα αφήσει ανυπεράσπιστη τότε την Ελλάδα, σαν την μοναδικότερη ευκαιρία στην Ιστορία της… Η Ελλάδα έχει λοιπόν ισχυρό διπλωματικό οπλοστάσιο και προτάσεις πάρα πολύ ελκυστικές ήδη, για να συνεχίσει να κάθεται να δίνει μαθήματα στοιχειώδους ιστορίας στα αμαθή στελέχη του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που κάνουν τα πάντα για να αποσταθεροποιήσουν σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Αιγαίο και Κύπρο τον Ελληνισμό. Τον θεμελιωτή του Δυτικού Πολιτισμού! Τον διαρκή και ματωμένο υπερασπιστή της Ευρωπαϊκής Ελευθερίας! Τη μάνα και τον εφευρέτη της Δημοκρατίας!

· 70 «ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ» ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Είχαμε την δυνατότητα από τις ΗΠΑ να συλλέξουμε όλο το υλικό και να καταγράψουμε όλα τα γραφέντα και διατυπωθέντα, στον εδώ Τύπο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πρόκειται ως αυτή την στιγμή για 70 “ανταποκρίσεις” και «άρθρα γνώμης», που διαπνέονται όλα ανεξαιρέτως από το ίδιο πνεύμα, την ίδια μεθοδολογία, τα ίδια επίθετα, όπως αυτό το bohemian, το ίδιο λεκτικό, που δεν χωράει καμμιά αμφιβολία, ότι εκπoρεύθηκαν από ένα και το αυτό Κέντρο. Τα θέτουμε, συνοπτικά, στην κρίση των Ελλήνων αναγνωστών.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟ
«Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» βλέπουν τη Θεσσαλονίκη…
Θα αρχίσουμε με την κορωνίδα του «άρθρου» της Anne Applebaum, που είδε το φως της δημοσιότητας, στην «Ουάσιγκτον Ποστ», στις 23 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τύπο, που έχει άμεσες προσβάσεις στο αμερικανικό και βρετανικό Intelligence, με τίτλους, χωρίς υπερβολή. Θεωρείται η κατ’ εξοχήν ειδική για τις ανακατατάξεις στα Βαλκάνια, τα οποία έχει καλύψει πολλάκις, με ιδιαίτερα συμπάθεια προς τους Σκοπιανούς και τους Αλβανούς. Ήταν εκείνη που έγραψε πρόσφατα «άρθρο» για τον αντισημιτισμό που επικρατεί, τάχα, στη Θεσσαλονίκη, και πολύ πρόσφατα για τον αντισημιτισμό στη Ρωσσία.. Είναι ανακατεμένη και στην εκδήλωση της οργάνωσης «The Women’s Committee Washington National Opera» που, στα καλά καθούμενα διοργανώνει με την Washington National Opera, παράσταση, στις 7 Φεβρουαρίου 2009, αφιερωμένη στο «Θεσσαλονίκη. Στολίδι των Αιώνων!». Εκδήλωση φοβερά ύποπτη, εν τόπω και χρόνω, παρά το γεγονός ότι τελεί και υπό την αναγκαστικά ευγενή αιγίδα της Πρεσβείας μας, εδώ στην Ουάσιγκτον. Την φροντίδα έχουν οι Rebecca Miller και Sally Cox. Και ήταν εκείνη που παρουσίασε την Θεσσαλονίκη, ως Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων… με ότι αυτό συνεπάγεται και σχεδιάζεται για το μέλλον…
Αυτή λοιπόν η δημοσιογράφος έγραψε «άρθρο», άκρως επικίνδυνο και αρνητικό, για τις ταραχές στην Ελλάδα, στην «Ουάσιγκτον Ποστ», λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι σοβαρή χώρα και της οποίας η μοναδική συνεισφορά στην εξωτερική πολιτική της ΕΕ είναι η πεισματική της άρνηση να μην επιτρέψει την διεθνή αναγνώριση της «Μακεδονίας», εκτός αν η τελευταία αλλάξει το όνομά της. Και ότι οι Έλληνες είναι ελεεινοί γιατί χάλκευσαν οικονομικά στοιχεία, για να να μπεί η χώρα στην ζώνη του ευρώ. Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός, πως γράφει για διεφθαρμένη Ελλάδα και για την απομάκρυνση του κ. Καραμανλή από την εξουσία.

Πλαίσιο κειμένου: ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ TOY ΕΠΙΤΕΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ «WASHINGTON POST»
Η WASHINGTON POST δημοσιεύει χθες (30-12-2008) ανασκευαστική επιστολή του Επιτετραμμένου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον κ. Κάρολου Γάδη υπό τον τίτλο “Αnother Look at Greece” αναφορικά με προγενέστερο άρθρο γνώμης της εφημερίδας, της 23ης Δεκεμβρίου, σχετικά με τις ταραχές στην Αθήνα και το οποίο αποκαλύψαμε με ανταπόκριση του Λ. Παπαντωνίου, μέσα από το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ. Ο κ . Γάδης επισημαίνει ότι το άρθρο γνώμης της Anne Applebaum με τίτλο “Venting Athens” δεν παρουσιάζει μια ακριβή εικόνα της Ελλάδας, αφού παραλείπει να αναφέρει ότι η Ελλάδα υπήρξε σταθερά σύμμαχος των ΗΠΑ σε όλους τους μεγάλους πολέμους του 20ου αιώνα, ότι αποτελεί μια σύγχρονη και σταθερή δημοκρατία, με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στη ζώνη του ευρώ και την μεγαλύτερη ναυτική δύναμη παγκοσμίως. Η Ελλάδα, ως ενεργειακός κόμβος και γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής, αποτελεί τη σημαντικότερη δύναμη ανάπτυξης των Βαλκανίων, τονίζει η επιστολή, προσθέτοντας ότι με απόλυτη ασφάλεια διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Η Ελλάδα επίσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μεταφορά πολιτών, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδων Αμερικανών, από το Λίβανο ενώ αυτή τη στιγμή ηγείται της ναυτικής δύναμης της ΕΕ κατά της πειρατείας στη Σομαλία. Η Ελλάδα ανέλαβε επιτυχώς την προεδρία της ΕΕ τέσσερις φορές, υπήρξε δραστήριο μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την περίοδο 2005-2006 και το 2009 θα αναλάβει την προεδρία του ΟΑΣΕ, ενώ συμμετέχει στις αποστολές του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο και το Αφγανιστάν. «Είμαστε βέβαιοι ότι αν η κ. Applebaum επισκεφθεί την Ελλάδα την επόμενη χρονιά μαζί με τα 16 εκατομμύρια τουριστών που έχουν την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας, θα δει την πραγματικότητα μέσα από μια πιο ρεαλιστική οπτική γωνία» καταλήγει η ανασκευαστική επιστολή του Επιτετραμμένου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, κ. Κάρολου Γάδη.


Την ίδια εκείνη ημέρα, η «Ουάσιγκτον Ποστ» ασχολήθηκε κα με τις βόμβες μολότωφ κατα του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, ενώ δεν περνάει μέρα που να μην αναφέρεται για τις ταραχές στην Ελλάδα, ακόμη και αν είναι υποτονικές, ωσάν να είναι τμήμα της αμερικανικής επικράτειας!..

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ «BIG –BANG» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
23 Δεκεμβρίου, το Αμερικανικό Κρατικό Ραδιόφωνο μετέδωσε την συνέντευξη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπανδρέου, στο βρετανικό δίκτυο BBC, με την οποία καταφέρεται (προς τα έξω) εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης, ζητά την παραίτηση της και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, γεγονός που έχει θορυβήσει σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ακόμη και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, που ορισμένοι εξ αυτών φέρονται, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, αποφασισμένοι να στηρίξουν την τωρινή Ελληνική Κυβέρνηση, παρά να παίξουν έστω και στο ελάχιστο το παιχνίδι του Μπους και των Μυστικών του Υπηρεσιών!!! Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει βεβαίως καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, διάλυση του ΠΑΣΟΚ και δημιουργία ισχυρού πολιτικού μετώπου με Βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, που θα κληθούν να λάβουν μέρος στην υπάρχουσα Κυβέρνηση, με έναν ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ «BIG-BANG», αφού θα ταχθούν με το μέρος της σε περίπτωση περαιτέρω Εθνικής Υπονόμευσης ή Αποσταθεροποίησης, όπως αυτή που εξυφαίνεται…
Σε μια τέτοια περίπτωση είναι ευνόητο ότι θα βρεθούν εκτός «νυμφώνος» οι Γιώργος Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι και θα οδηγηθούν σε θλιβερή μοναξιά, καθώς κρίθηκε από πολλούς η στάση τους υπερβολικά αρνητική, την ώρα που η χώρα δεχόταν κύματα μια πρωτόγνωρης λαίλαπας, σε δύο μέχρι τώρα φάσεις! Πύρινης το καλοκαίρι του 2007, «τρομοκρατικής» το χειμώνα του 2008…

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Στις 24 Δεκεμβρίου πάλι, παραμονή Χριστουγέννων, κάποιος Μπρόνης Πολυχρονίου, δημοσίευσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ» του Καΐρου, παρόμοιο κατάπτυστο «άρθρο» με την «Ουάσιγκτoν Πόστ». Επικαλείται μάλιστα και το περίφημο βρετανικό περιοδικό “Economist”… Ο «κύριος» Πολυχρονίου μας λέει, σε πολύ γενικές γραμμές, ότι είναι διεφθαρμένη η ελληνική κοινωνία, στην Ελλάδα διαλύονται τα πάντα, επέρχεται διάλυση της παιδείας, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι, ο ελληνικός λαός φοβάται για το μέλλον, η ανεργία έφθασε στο 29%, η ιδιωτικοποίηση της παιδείας κατάντησε εμπόριο, χρησιμοποιεί και αυτός τον όρο boehemian της Anne Applebaum, ενώ η Κυβέρνηση Καραμανλή σημειώνει πως είναι διεφθαρμένη και πρέπει να φύγει, ότι η Αθήνα είναι εμπόλεμη ζώνη και άλλα παρόμοια, για να καταλήξει στη σύσταση προσέξτε τους νέους Έλληνες που φέρουν βόμβες μολότωφ! Η εφημερίδα «Αλ Αχράμ του Καΐρου! Από πού κι ως πού…

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»…
Εν τω μεταξύ, στις 20 Δεκεμβρίου, στο Σαν Φραντζίσκο στις ΗΠΑ, 70 και πλέον κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε μεγαλοκατάστημα της οδού Μάρκετ και τα έκαναν λίμπα, με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στην Ελληνική εξέγερση για την ανατροπή της Ελληνικής Κυβέρνησης»!!! Η Αστυνομία συνέλαβε τρεις…

ΓΚΡΕΓΚΟΡΥ ΠΑΠΠΑΣ
Στο μεταξύ, μέχρι σήμερα, φιλοξενήθηκαν δηλώσεις για τις ταραχές, στην εφημερίδα «Λος ’ντζελες Τάιμς» του Τζων Σητιλίδη του Wilson Center της Αμερικανικής Πρωτεύουσας, το οποίο είναι φορέας της Αμερικανικής Κυβέρνησης, πασίγνωστο παρακλάδι του αμερικανικού Intelligence, καθώς και του Αλέξη Παπαχελά της «Καθημερινής».
Ακόμη του Γκρέγκορυ Πάππας, που εργάζεται για το Σταίητ Ντηπάρτμεντ και βρέθηκε στην Αθήνα ειδικά για τις ταραχές (!), στις εφημερίδες «Ουάσιγκτον Τάιμς» και στους «Φαινάνσιαλ Τάιμς». Ο Ομογενής αυτός διετέλεσε ένα διάστημα και ένοπλος φρουρός του πρώην Αμερικανού Υφυπουργού Εξωτερικών, Νίκολας Μπερνς, όταν ήταν Πρέσβης στην Ελλάδα. Το είδαμε με τα μάτια μας στη Φλώριδα, όταν ο Νίκολας Μπέρνς, ως Πρέσβης, παρέστη σε συνέδριο της ΑΧΕΠΑ.
Ο Γκρέγκορυ Πάππας, λοιπόν, έφθασε έκτακτα στην Αθήνα και ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, από όπου και καταγράφει τα πάντα, για λογαριασμό Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας, και στέλνει, συνάμα, και στημένες και «ανταποκρίσεις». Ομογενής δε πράκτορας, φίλος του, εξεπλάγη για το πώς τάχα διέρρευσε αυτό! Σύντομα, αναμένεται και κείμενο από τον Σπύρο Ριζόπουλο, χωρίς να γνωρίζουμε τι σχέση μπορεί να έχει με όλα αυτά, πέρα από το ότι είναι ένας καλός ειδήμονας περί τα Αλβανικά, και βαθύς γνώστης του ελληνικού πολιτικού συστήματος, με το οποίο ασχολείται. Σήμερα, για παράδειγμα, είναι ειδικός σύμβουλος για επικοινωνιακά θέματα του Υπουργού, κ. Φώλια.

ΟΙ «ΒΑΡΙΕΣ» ΚΑΙ ΑΡΕΣΤΕΣ «ΓΝΩΜΕΣ» ΠΟΥ «ΕΚΘΕΙΑΖΟΥΝ» ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
Είδαμε πάντως στις ΗΠΑ και μια αχαρακτήριστη «ανταπόκριση» της Ανθής Καρασσάβα, που ζει μόνιμα στην Αθήνα, στους «Νιου Γιορκ Τάιμς», και η οποία επαίρεται πως είναι εμπειρογνώμονας για την «17 Νοέμβρη»... Βλέπετε δεν μπορεί να λείψει ο Μάρτης ποτέ από την Τεσσαρακοστή. Ομογενής, εκ Καναδά ορμώμενη, έχει καταστήσει την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, «αμπελοχώραφό» της, όπως αντιλαμβάνεται όποιος συνομιλήσει για λίγο μαζί της...
Όλοι τους σχεδόν πάντως, αυτοί στους οποίους προσφεύγουν τα Αμερικανικά ΜΜΕ, είναι ένας και ένας διαλεγμένοι, και δίνουν την εντύπωση πως «συναγωνίζονται» μεταξύ τους ποιος θα φανεί πιο αρεστός στους Αμερικανούς. Και κοντά σ΄ αυτούς, τους Έλληνες, υπάρχουν και 38 Αμερικανοί, που ασχολήθηκαν διεξοδικά με τα γεγονότα στην Ελλάδα, τις μέρες αυτές.

ΑΠΟ ΚΑΝΑΔΑ
Από τον Καναδά, εμφανίστηκε και ο Ομογενής «δημοσιογράφος» Δανιήλ Προυσαλλίδης, με έδρα δράσης την Οττάβα, που κατέκλυσε την χώρα με απαράδεκτα κείμενα, όπως ότι η Ελλάδα διαλύεται, η Κυβέρνηση Καραμανλή είναι διεφθαρμένη, το ΒΒC υποστηρίζει ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής, ότι υπάρχει μεγάλη ανεργία, οικονομικό χάος, διαφθορά, αναρχία, απουσία Αρχών, διάλυση των πάντων και πολλά άλλα παρόμοια. Για την επικράτηση των ισχυρισμών του επικαλείται ανάλογα κείμενα Ελλήνων Καθηγητών Πανεπιστημίου, τους οποίους και κατονομάζει. Τους εξής: Βασιλική Γεωργάντου, Νίκος Δεμερτζή, Περσεφόνη Ζέρη, Ηλία Κατσούλη, Θωμά Κοβιάτο, Θάνο Λίποβιτς και Παντελή Βασάκο. Επικαλείται ακόμη και τον Καθηγητή Σταύρο Δαλάκα, που κάνει λόγο για οχλοκρατία στην Ελλάδα…

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΤΙΜΕΣ
Στις 15 Δεκεμβρίου πάλι, μέσα σε μια μέρα, είδαμε τις εξής αθλιότητες:
Η εφημερίδα «Λος ’ντζελες Τάιμς» έγραψε, ανάμεσα στ’ αλλα: Η κεντροδεξιά Κυβέρνησης της Ελλάδας μάχεται για να επιζήσει. Οι Ηγέτες της Κεντροαριστεράς απαιτούν νωρίς εκλογές. Πολλά σκάνδαλα από την Κυβέρνηση Καραμανλή. Η Ελλάδα είναι η πιο αδύνατη οικονομική χώρα της Ευρώπης.

CNN: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Το CΝΝ μετέδωσε:
Τα παιδιά των μεταναστών βασανίζονται από την Ελληνική Αστυνομία, κάτι που αντιπαρέρχεται η Κυβέρνηση Καραμανλή και οι διάφοροι φορείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ελλάδα είναι ανίκανη να προστατέψει τα παιδιά των παρανόμων μεταναστών. Τα παιδιά αυτά είναι αδέσποτα, διανυκτερεύουν στα πάρκα και τα εκμεταλλεύονται οι Έλληνες. Σε κίνδυνο βρίσκονται από τους Έλληνες τα ασυνόδευτα παιδιά. Μην στέλνεται ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα. Και κάνει σύσταση στην ΕΕ να πάρει μέτρα! Λόγια που μπορούν να «ξεσηκώσουν» οργανώσεις εναντίον μας ή ακόμη και πληθυσμιακές ομάδες…

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ
Οι «Νιου Γιορκ Τάιμς»: Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ χάους και ηρεμίας. Δοκιμή για την Κυβέρνηση Καραμανλή η συνεχιζόμενη βία. Δήλωση του Πάνου Λειβαδά «Με το να μην αντιδράς βίαια στην βία έχεις πολιτικό κόστος». Η κατάσταση είναι ηφαίστειο βαλκανικό έτοιμο να εκραγεί.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΤΑΪΜΣ
Η «Ουάσιγκτον Τάιμς»: Οι διαδηλώσεις προκάλεσαν επιθέσεις σε Ελληνικές Διπλωματικές Αποστολές. Στη Τουρκία άγνωστος έριξε κόκκινη μπογιά στο Ελληνικό Προξενείο. Στη Νέα Υόρκη, κάποιος πέταξε τούβλο στο Γενικό προξενείο της Ελλάδας και έγραψε συνθήματα με γκράφιτι.

USA TODAY
Η «USA TODAY»:
Η Κυβέρνηση Καραμανλή θα πέσει. Ματαιώθηκαν εσωτερικές αεροπορικές πτήσεις. Οι ζημιές ξεπέρασαν τα 26 εκ δολλάρια. (Η «Ουάσιγτον Πόστ» το ανεβάζει, στις 23 Δεκεμβρίου, σε 1,3 δισεκατομμύρια δολλάρια!!!). Ο Γιώργος Παπανδρέου απαιτεί εκλογές. Η Κυβέρνηση Καραμανλή έχει αυτοδυναμία στη Βουλή μιας ψήφου. Το 1/5 των Ελλήνων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

ΤΕΛΕΓΚΡΑΦ
Το σχέδιο κατάρρευσης των ευρωπαϊκών οικονομιών αρχής γενομένης από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία!!!
Πρέπει να πούμε, ότι κυκλοφόρησε στην Αμερική και απαράδεκτο «άρθρο» της «Τelegraph», γραμμένο από κάποιο Ambrose-Evans-Pritchard, ο οποίος «έτυχε» να βρεθεί σε συγκρούσεις νεαρών διαδηλωτών και της Αστυνομίας, με τίτλο «Το ευρώ είναι το πιο αδύνατο νόμισμα και καταρρέει».
Γράφει ειδικότερα:
Οι Έλληνες διαδηλωτές χτυπάνε την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση!!! Και χτυπά περαιτέρω το ευρώ, λέγοντας ότι η Ελλάδα βρέθηκε ενοχοποιημένη από την Εurοstat για στατιστικές ατασθαλίες. Και το δημόσιο έλλειμμά της είναι 35 δισεκατομμύρια δολάρια. Και ακόμη: Ο πληθωρισμός είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Οι τουρίστες φεύγουν και πάνε σε Τουρκία και Κροατία. Θα απαιτηθούν χρόνια να γυρίσουν στη διαλυμένη Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί την μοναδική λύση διαδοχής!!!
Προβλέπει η κρίση να μεταφερθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με πρώτη την Ισπανία, όπου θα γίνουν συγκρούσεις. Από την πείρα του ως «ανταποκριτού», στις Βρυξέλλες, και ειδικού αναλυτή, επισημαίνει ότι Αθήνα, Στρασβούργο, Μασσαλία, ’μστερνταμ και Βρυξέλλες είναι ασταθείς πόλεις και απειλούνται από το τρομοκρατικό Ισλάμ!!!! Θα αντιδράσουν βίαια οι παράνομοι μετανάστες, ιδίως σε Ιταλία και Ισπανία, όπου θα ριμάξουν τα πάντα. Η Ευρώπη θα βυθισθεί βαθμιαία σε βαθειά ύφεση το 2009. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ανεργία στην Ισπανία του 15%. Ζητήθηκε από τους μετανάστες να φύγουν, αλλά θ’ αντιδράσουν βίαια. Οι συγκρούσεις θα φθάσουν στην Αγγλία, η οποία φλερτάρει τελευταία το ευρώ. Και καταλήγει ο ανεκδιήγητος με την πρόβλεψη συνέχισης των διαδηλώσεων στην Ελλάδα. Και ότι Έλληνες, Ισπανοί και Γάλλοι ζητούν τώρα το κλείσιμο της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας, που εδρεύει στη Φραγκφούρτη…
Προφανέστατα ο «δημοσιογράφος» ξετύλιξε τους βαθύτερους αμερικανικούς πόθους για ευρω-κατάρρευση. Και ο πιο αδύνατος κρίκος στο σύστημα Ευρώ και Ευρώπη, είναι η Ελλάδα και μετέπειτα η Ιταλία, που έχουν το υψηλότερο δημόσιο χρέος και δεν αντέχουν δημόσιες ζημιές και κοινωνικές αναταραχές…

«ΕΛΛΑΔΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ»!!!
«Βαποράκι» αθλίων ανθελληνικών προκηρύξεων η Αμερικανική Πρεσβεία!

Θα κλείσουμε με τα όσα κυκλοφόρησε το Wilson Center, υπό τον Tζων Σητιλίδη. Συγκεκριμένα, κατεβατά ολόκληρα από όλες αυτές τις ύποπτες προκηρύξεις που κυκλοφορούν στην Αθήνα, χωρίς να ξέρουμε ακόμη τον συντάκτη τους (;), τις οποίες μεταφράζει σε χρόνο μηδέν η Αμερικανική Πρεσβεία, τις στέλνει έπειτα σε διάφορους φορείς - όπως στο Wilson Center - και τις κυκλοφορούν στη συνέχεια σε όλη την αμερικανική επικράτεια! Και μάλιστα καταφθάνουν κάθε μέρα στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία FBIS, παρακλάδι της CIA.
Σε εμάς, μια τέτοια ανθελληνική προκήρυξη έφθασε από τον Τζων Σητιλίδη. Καλούσε την 20η Δεκεμβρίου, ως Διεθνή Ημέρα Αντίδρασης Εναντίον του Ελληνικού Δολοφονικού Κράτους «Call for international Day of Actions Against Greek State Murder Worldwide, Saturday December 20, 2008”. Δεν συγχωρούμε και δεν ξεχνάμε. Ανάληψη παγκόσμιας αντίστασης υπέρ της μνήμης όλων των δολοφονηθέντων νέων και των μεταναστών. Συνεχίζεται η κατάληψη του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Η Ελλάδα θέλει κόσμο χωρίς Αστυνομία, Στρατό, φυλακές και σύνορα. Αυτές οι νύχτες ανήκουν στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Και επανέρχεται με την επωδό «Διεθνής Ημέρα Αντίδρασης Εναντίον του Δολοφόνου του Ελληνικού Κράτους, Κώστα Καραμανλή!!!».
Εντύπωση δε προκαλεί η ταχύτητα με την οποία φορείς της Αμερικανικής Κυβέρνησης κυκλοφορούν τέτοιο άθλιο υλικό εναντίον της Ελλάδας!
Τέλος, αξιόλογοι πολιτικοί παρατηρητές διατείνονται, ότι πρόκειται για ένα σε εξέλιξη Σχέδιο Αποσταθεροποίησης της Ελλάδας από την απερχόμενη Κυβέρνηση Μπους και ότι περί αυτού έχει πλήρη και σαφή γνώση ο επερχόμενος νέος Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος και οφείλει να το σταματήσει εν τη γενέσει του, «αποκεφαλίζοντας» όλες τις διπλωματικές και μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στην Αθήνα και όλα τα Βαλκάνια! Από τον Πρέσβη, ως τον τελευταίο κλητήρα!
Από την άλλη πλευρά, δε χωράει καμμιά αμφιβολία, ότι ο Πρόεδρος Μπους θα είναι πια υπόλογος έναντι της ιστορίας!